Maraş katliamı Eskişehir'de lanetlendi

Maraş katliamı Eskişehir'de lanetlendi

Maraş katliamı Eskişehir'de lanetlendiESKİŞEHİR - Maraş katliamı, Eskişehir'de düzenlenen meşaleli yürüyüşle lanetlendi. Dün akşam saatlerinde Gültepe...

A+A-

Maraş katliamı Eskişehir'de lanetlendiMaraş katliamı Eskişehir'de lanetlendi

ESKİŞEHİR - Maraş katliamı, Eskişehir'de düzenlenen meşaleli yürüyüşle lanetlendi. Dün akşam saatlerinde Gültepe Mahahlesi'nde yürüyüş düzenleyen devrimci parti ve örgütler, katliamın hesabının sorulacağını belirtti.

Gültepe Mahallesi Tuncelililer Derneği önünde toplanan kitle, “Çorum-Maraş-Sivas-Gazi katliamlarını unutmadık, hesabını soracağız” yazılı pankart ve dövizler açarak, meşalelerle yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında sık sık “Katil devlet hesap verecek”, “Dün Maraş'ta, bugün Sivas'ta, çözüm faşizme karşı savaşta” “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atan kitle, Cemevi önünde katliamda katledilenler ve devrim şehitleri için saygı duruşunda bulundu.

Eskişehir İnsan Hakları Derneği Temsilcisi Ahmet Uluçelebi, “Yaşadığımız topraklarda faşizmin müdahalesi, provokasyonu, kışkırtması dışında Aleviler ve Sünniler, Kürtler ve Türkler hiç karşı karşıya gelmedi. 24 Aralık 1978'de Maraş'ta 111 kişinin öldüğü katliama da böyle bakılmalıdır” şeklinde konuştu.

Atılım'ın haberinden derlenmiştir. - 25 Aralık 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.