Maraş katliamı ile yüzleşilmeli

Maraş katliamı ile yüzleşilmeli

Maraş katliamı ile yüzleşilmeliDİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, 'katliam dosyası yeniden açılmalıdır” dedi.DİSK Genel...

A+A-

Maraş katliamı ile yüzleşilmeliMaraş katliamı ile yüzleşilmeli

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, 'katliam dosyası yeniden açılmalıdır” dedi.

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, 1978 yılında Kahramanmaraş’ta yaşananların tıpkı Çorum’da, Taksim’de, Sivas’ta ve Gazi Mahallesi’nde yaşananlar gibi, yakın tarihimizin en korkunç katliamlarından biri olduğunu ifade ederek, “Perde arkasının karanlıktan çıkartılması ve gerçek sorumlularının yargılanması için katliam dosyası yeniden açılmalıdır” dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri Tayfun Görgün, 1978 yılında Kahramanmaraş’ta yaşananların tıpkı Çorum’da, Taksim’de, Sivas’ta ve Gazi Mahallesi’nde yaşananlar gibi, yakın tarihimizin en korkunç katliamlarından biri olduğunu ifade ederek, “Perde arkasının karanlıktan çıkartılması ve gerçek sorumlularının yargılanması için katliam dosyası yeniden açılmalıdır” dedi. Görgün, Maraş Katliamı’nın yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaparak, “Geçmişi değerlendirme biçiminiz, gelecek planlarınızın aynasıdır. Biz farklılıklara rağmen barış ve kardeşlik içinde yaşayabileceğimiz bir Türkiye istiyoruz” dedi.

Demokratik, eşitlikçi, özgürlükçü ve laik bir ülkede yaşamak istediklerini ifade eden Görgün, “Bu özlemimizi gerçekleştirmek için geçmişle yüzleşmemiz gerektiğine inanıyoruz. 1978 yılında Kahramanmaraş’ta yaşananlar tıpkı Çorum’da, Taksim’de, Sivas’ta ve Gazi Mahallesi’nde yaşananlar gibi, yakın tarihimizin en korkunç katliamlarından biridir. Ve bu katliamın gerçek sorumluları değil, olaylarda çoğunluğu şu veya bu şekilde yer alanlar yargılanmış, göstermelik hapis cezalarının ardından da afla serbest bırakılmışlardır” diye konuştu.

-SALDIRILAR BİR KEZ DAHA TEKRARLANDI-

Görgün, Kahramanmaraş’ta mezhep ayrılığının körüklenerek başlatılan ve günlerce süren olaylarda ‘resmi’ rakamlara göre 111 kişinin hayatını kaybettiğini sözlerine ekleyerek, “Binlerce kişi yaralanmış, yüzlerce ve işyeri yakılmıştır. Maraş Katliamı ülkemizi 12 Eylül karanlığına sürükleyen tertiplerin başında gelmektedir. Daha üzücü olan 32 yıl sonra faillerin, yakınlarını anmak isteyenlere bir kez daha saldırmaya teşebbüs etmesidir” şeklinde konuştu. Görgün sözlerini şöyle sürdürdü:

Kahramanmaraş’ın acısını dün yaşamış gibi yüreğimizde hissediyoruz. Soruyoruz; bu ülkede barışın ve kardeşliğin güneşi ne zaman doğacak? Katiller ne zaman hesap verecek? Perde arkasının karanlıktan çıkartılması ve gerçek sorumlularının yargılanması için katliam dosyası yeniden açılmalıdır. Farklılıklarımızın zenginlik sayıldığı bir ülkede yaşamak için işçilerin payına ne düşüyorsa yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz.”

Akşam - 23 Aralık 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.