Maraş Katliamı lanetlendi

Maraş Katliamı lanetlendi

Maraş Katliamı lanetlendi 30 yıl önce 111 kişinin ölümüne neden olan Maraş Katliamı lanetlendi30 yıl önce 111 kişinin ölümüne...

A+A-

Maraş Katliamı lanetlendiMaraş Katliamı lanetlendi

30 yıl önce 111 kişinin ölümüne neden olan Maraş Katliamı lanetlendi

30 yıl önce 111 kişinin ölümüne neden olan Maraş Katliamı lanetlendi. Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Derneği’nde bir araya gelen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Vakfı, Yüreğir Cem Birleştirme Derneği, Tunceliler Derneği, Bulanlar Çevre Köy Derneği ve Eğitim Sen üyeleri, 23-26 Aralık 1978 tarihleri arasında gerçekleşen katliamın insanlık tarihinde kara bir leke olarak yazıldığını belirterek, aynı tehlikelerin bugün de yaşandığını vurguladılar.

Kitle örgütleri adına ortak açıklamayı okuyan Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Derneği Genel Merkez Yöneticisi Metin Çelik, Maraş’ta gerçekleşen katliamın basit sıradan bir olay olmadığının altını çizerek, “Tarihimizde sık sık rastladığımız ve farklılığımıza tahammül edemeyen ırkçı, şoven ve gerici bir güruhun tezgahı olarak da gözükse bu güruha devlet içinde destek de sunulmuştur” diye konuştu.

Açıklamanın ardından Maraş Katliamı öncesi yaşanan gelişmeler hakkında bilgi veren Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Derneği gençliği, hazırladıkları sinevizyon ile yaşanan katliamı tüm yönleriyle sundular.

‘Karanlığa mahkum ediliyor’

İstanbul’da Özgür Demokratik Alevi Hareketi, Maraş Katliamı’nın katliamın karanlığa mahkum edilmeye çalışıldığını belirterek, sorumluların derhal yargılanmasını istedi. Galatasaray Meydanı’nda açıklama yapan Özgür Demokratik Alevi Hareketi Sözcüsü Engin Doğru, açığa çıkan onca bilgiye rağmen katliamın karanlığa mahkum edilmeye devam edildiğini ifade etti. 24 Aralık 1978’de gerçekleşen Maraş Katliamı’nda 112 kişinin hayatını kaybederek, 1000’e yakın kişinin yaralandığını hatırlatan Doğru, katliamın gerçek sorumlularının yakalanmadığını ve yakalanan bazı isimlerin ise daha sonra milletvekili yapılarak ödüllendirildiğine dikkat çekti.

Öte yandan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Turan Eser de yaptığı yazılı açıklamada Maraş Katliamı’nı lanetlerken, siyasi iktidarları “yüzleşmeyi gündemlerine almaya” çağırdı. Eser açıklamada, devletin katliamla yüzleşmesi gerektiğinin altını çizdi.

(HABER MERKEZİ) - EVRENSEL - 24 Aralık 2007

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.