Maraş Katliamı Protesto Ediliyor!

Maraş Katliamı Protesto Ediliyor!

Maraş Katliamı Protesto Ediliyor!   Maraş Katliamı’nın üzerinden tam 29 yıl geçti ve hala 111 kişiyi katledenler cezalandırılmadı....

A+A-

Maraş Katliamı Protesto Ediliyor! Maraş Katliamı Protesto Ediliyor!
 
Maraş Katliamı’nın üzerinden tam 29 yıl geçti ve hala 111 kişiyi katledenler cezalandırılmadı. Katliamın 29. yıldönümü çeşitli illerde düzenlenen eylemlerle protesto ediliyor.

Ankara’da, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Halkevleri ve 78’liler Derneği’nin çağrısıyla 24 Aralık pazartesi günü saat 12.30’da, Yüksel Caddesi’nde toplanan demokratik kitle örgütleri bir basın açıklaması yaparak Maraş katliamı protesto edildi.

Ankara 78’liler derneği başkanı Ruşen Sümbüloğlu yaptığı açıklamada, Maraş katliamının ilk olmadığını ve o yıllardan günümüze kadar birçok katliamın yapıldığını söyledi. Sümbüloğlu, yaşanan bütün katliamların demagojilerinin aynı olduğunu söyleyerek, 12 Eylül’ün de o günkü planların bir sonucu olduğunu kaydetti.

93’deki Madımak katliamı, 95 Gazi katliamı ve 19 Aralık Hapishaneler katliamı, Şemdinli provokasyonu, rahip saldırıları, Hrant Dink Cinayeti, Malatya Zirve Kitapevi katliamı gibi sayısız olay hep bu planın örgütlü eylemleri olduğunu dile getiren Sümbüloğlu, son olarak Maraş katliamını unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını, katledilen insanları saygıyla andıklarını söyledi.

Sümbüloğlu’nun ardından söz alan PSAKD Başkanı Kazım Genç ise geçen sene Maraş Katliamıyla ilgili olarak Başbakan’a 13 sorudan oluşan bir dilekçe yolladıklarını ve hala dilekçeye bir yanıt gelmediğini ifade ederek, darbe karşıtı platform olarak üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen soruları basının ve kamuoyunun önünde bir kez daha okuyacaklarını dile getirdi. 13 sorudan oluşan dilekçeyi tekrar okuyan Genç, devlet adına tekrar yanıtlanmasını istediklerini söyledi.

Maraş'ı Unutma!

İstanbul’da ise Özgür Demokratik Alevi Hareketi adlı grup, Galatasaray Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasıyla, Maraş katliamını unutmayacaklarını belirtirken, sorumlularının yargılanmasını istedi.

Açıklamada, aradan 29 yıl geçmesine rağmen değişen bir şey yok... Hrant Dink cinayeti, Malatya Zirve Yayınevi'nde üç kişinin katledilmesi, Şemdinli davasında 'iyi çocuklar'ın aklanması ve daha niceleri... 'İyi çocuklar’ın elleri bağlanamıyor... Kontrgerilla katliamları sürüyor denildi.

Maraş katliamı sorumluları cezalandırılsın

KESK Genel Başkanı İ. Hakkı Tombul adına yapılan yazılı açıklamada, Maraş katliamı kınandı ve sorumluların cezalandırılması istendi.

Genç, yaşlı, bebek, kadın demeden inançları farklı olan halka yapılan katliamın ardındaki tüm sır ve ilişkilerin açığa çıkarılması gerektiğinin istenildiği açıklamada, "Bu olay aydınlatılmadan Türkiye'nin geleceğine güvenle bakılabilmesi mümkün değildir" denildi.
 
24 Aralık 2007 - HALKINSESİ.TV

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.