Maraş Katliamı sanığı Ökkeş Şendiller, Maraş'ı yazdı

Maraş Katliamı sanığı Ökkeş Şendiller, Maraş'ı yazdı

Maraş Katliamı sanığı Ökkeş Şendiller, Maraş'ı yazdı   Maraş olaylarının 1 numaralı sanığı, Büyük Birlik Partisi eski...

A+A-

Maraş Katliamı sanığı Ökkeş Şendiller, Maraş'ı yazdıMaraş Katliamı sanığı Ökkeş Şendiller, Maraş'ı yazdı 
 
Maraş olaylarının 1 numaralı sanığı, Büyük Birlik Partisi eski Kahramanmaraş Milletvekili Ökkeş Şendiller, Maraş olaylarını anlattığı "Maraş Olaylarının Perde Arkası-Kanlı Oyun" adlı kitabının tanıtımı için yayınevi tarafından Ankara'da bir kokteyl düzenlendi. 
 
Şendiller'in Maraş olaylarını anlattığı "Maraş Olaylarının Perde Arkası-Kanlı Oyun" adlı kitabının tanıtımı için yayınevi tarafından düzenlene kokteyle Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ülkücü lider Ramiz Ongun olmak üzere, ülkücü camianın önde gelen çok sayıda siması katıldı.

Yazıcıoğlu burada yaptığı konuşmada, "Maraş Olaylarının Perde Arkası-Kanlı Oyun'' bir dönemin yaşanmış olaylarını, hem bugüne ışık tutacak şekilde hem de geçmişin doğru anlaşılması adına bir değerlendirme kitabı olduğunu ifade etti. Yazıcıoğlu, " 1970'li yılların karmaşık ve bir çok açıdan üzeri örtülmüş olan olaylarına kurulmuş olan doğru ilişkiler ve bizzat yaşanmış olan bilgiler ve belgeler eklenince bir dönemde, Türkiye'de nasıl tezgahlar kurulduğunu burada anlamak ve ortaya çıkarmak mümkündür'' dedi.

Bir kesimin ''Kahramanmaraş, Sivas, Çorum gibi kavramların üzerinde üç-dört ismi bütünleştirerek bir dönemin tüm günahını bir yere yüklemeyi başardığını'' ifade eden Yazıcıoğlu, "Kahramanmaraş olayları ile ilgili olarak en başta ve bir numaralı sanık olarak ifade edilen Şendiller, mahkemede beraat etmiş olmasına rağmen hala o olayın bir sorumlusu gibi takdim edilmeye çalışılmıştır. Şendiller'in kitabı, bir devre ışık tutacak ve o devrin doğru anlaşılmasına yardımcı olacak ve bu belli şartlanmışlıkların üstünde düşünme imkanını belli kesimlere verecektir. Burada önemli olan kimin haklı olduğu değil, bugün aynı olayları yaşamamak, aynı tezgahlara tekrar düşmemek, bayatlamış senaryoları tekrar izlemeye mecbur olmamak açısından günümüzü kurtarmak, bugünün gençliğinin daha geniş düşünmesine katkı sağlamak adına bir yarar temin edeceğine inanıyorum.''

Küresel emperyalizmin yeni tuzaklar kurmasına bu kitabın engel olmasını temenni ettiğini kaydeden Yazıcıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "'Yoksa emperyalizm, küresel sermaye, her zaman olduğu gibi ülkemizde Alevi-Sünni, Kürt-Türkmen, laik-antilaik gibi kamplaşmaları meydana getirecek, bunları derinleştirecek, buralardan bazı çatışma alanları doğuracak ve ülkemizin içine yeniden girmeye çalışacaktır.

Çevresini göremeyen, küresel gelişmeleri takip edemeyen ve kendi bölgesindeki ekonomik avantajları kullanamayan bir Türkiye haline gelmemizi istemektedirler. Bunu iç çatışmayla meydana getirmek istemektedirler. Bugün bu tuzaklara düşülmemesi açısından ve dünün bu tarihe şahitlik edenlerin anahtar olmasını temenni ediyorum.''

Yazıcıoğlu, özel bir televizyon kanalında yayımlanan bir diziyi de isim vermeden eleştirerek, ''Sadece günü kurtarmak ya da bugün belli bir kesimi kurtarmak adına tarih kirletilemez'' diye konuştu.
 
Cihan - Zaman Gazetesi - 19 Nisan 2008

İLGİLİ HABERLER :

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.