Maraş Katliamı unutulmadı

Maraş Katliamı unutulmadı

Maraş Katliamı unutulmadıAlevi yurttaşlar, Maraş katliamının yıldönümünde MHP ve MİT'i suçladı.Özgür Demokratik Alevi...

A+A-

ILŞIMaraş Katliamı unutulmadı

Alevi yurttaşlar, Maraş katliamının yıldönümünde MHP ve MİT'i suçladı.

Özgür Demokratik Alevi Hareketi Sözcüsü Ergin Doğru , Maraş katliamının 29. yılına gelindiğine dikkat çekerek "Elimizde önemli bir fırsat var, tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz. Bülent Ecevit' in arşivinden çıkan bilgiler ihbar kabul edilip Maraş katliamı dosyası yeniden açılmalı, sorumlular yargılanmalıdır. Alevilerin vicdanında aklanma ve toplumsal barış ancak bununla mümkündür" dedi.

Özgür Demokratik Alevi Hareketi üyeleri, dün Maraş katliamının yıldönümü nedeniyle Galatasaray'da "Savaşa hayır, barış hemen şimdi" , "Maraş'ı unutma unutturma" , "Dersim, Maraş unutulmaz" sloganları atarak toplandı.

"Maraş katliamını unutmayacağız" pankart ve dövizleri taşıyan grup adına konuşan Ergin Doğru, Aleviler olarak özgürlüğün, barışın ve demokrasinin egemen olduğu bir ülkede yaşamak istediklerini belirterek "Bunu gerçekleştirmenin yolu devletin demokratik, barışçıl ve hukuku öne alan bir zihniyete kavuşup sınırları içerisindeki farklı kimlikleri zenginlik olarak yaşatmasından geçer" dedi. Maraş ile ilgili gerekenlerin yapılmadığını ifade eden Doğru, "Bülent Ecevit'in özel arşivinden çıkan bilgilerle katliamı, devlet birimlerinin organize ettiği bu kişilerin isimlerinin bile bilindiğini ve Maraş katliamı gerçekleşmeden önce Ecevit de dahil devlet üst yönetimi tarafından bilindiğini de öğrendik" diye konuştu. 12 Eylül karanlığına zemin hazırlayan Maraş katliamını planlayan zihniyetin bugün de varlığını sürdürdüğünü söyleyen Doğru, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakan, Alevilere yaklaşımlarında samimiyse öncelikli olarak AİHM kararına uyarak zorunlu din dersini kaldırıp, Alevi kimliğinin anayasal güvence altına alınmasını sağlamalıdır. İyi niyetin önemli bir göstergesi ise başta Maraş katliamı olmak üzere, Alevi katliamının sorumlularını açığa çıkarıp yargılamaktır. Açılımın ve samimiyetin göstergesi budur. Yoksa siyasi rant ve şova dönük kandırmacalara inanmamız mümkün değildir."

78'liler Girişimi'nden yazılı olarak yapılan açıklamada ise Maraş katliamında günümüz genç nesillerinin düşünemeyeceği kadar vahşetin yaşandığı anlatıldı. Açıklamada ayrıca Çorum, Malatya, Sıvas ve Maraş'ta ABD'nin projesi kapsamında MİT ve MHP'nin halk arasında kamplaşmayı körükleyerek olayları tezgâhladığı ifade edildi.

GERÇEK GÜNDEM - 24 Aralık 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.