Maraş katliamını kınayan Aleviler: Aynı tehlike bugün de var

Maraş katliamını kınayan Aleviler: Aynı tehlike bugün de var

Maraş katliamını kınayan Aleviler: Aynı tehlike bugün de varKahramanmaraş'ta 1978 yılında çok sayıda Alevinin öldürülmesi...

A+A-

Maraş katliamını kınayan Aleviler: Aynı tehlike bugün de varMaraş katliamını kınayan Aleviler: Aynı tehlike bugün de var

Kahramanmaraş'ta 1978 yılında çok sayıda Alevinin öldürülmesi olayı, Adana'da kınandı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şube Başkanı Metin Çelik, 'Bugün de aynı tehlike vardır' diyerek, devletin idari yapısının çoğulcu demokrasiye göre düzenlenmesini istedi.

Adana'daki Aleviler, 'Maraş Katliamı'nı 30. yılında lanetledi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şubesi'nde düzenlenen etkinliğe Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı, Yüreğir Cem Birleştirme Derneği, Tunceliler Derneği, Bulanlar Çevre Köy Derneği ile ÖDP EMEP ve Eğitim Sen Adana Şube üye ve yöneticilerin katıldığı yüzlerce kişi katıldı.

'Devletin idari yapısı yeniden düzenlensin'

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şube Başkanı Metin Çelik, geleceğin kurtarılması amacı ile dünün hatırlanması gerektiğine dikkat çekti. Kin, düşmanlık peşinde olmadıklarını intikamdan nefret ettiklerini belirten Çelik, 'İntikam ve düşmanlık insana dair şeylerdir ama insani değildir' dedi. Kahramanmaraş'ta insanlık tarihinde ender yaşanan bir vahşetin yaşandığına dikkat çeken Çelik, failler bilinmesine rağmen devletin sessiz kaldığını söyledi. Çelik, 'Dün Menemen'de Kubilay'ın şahsında kalkışılan gerici ayaklanma ve daha dün Sivas'ta yaşanan vahşete taze acı bir hatıradır. Bu günde aynı tehlike vardır. Bu sebeple devlet idari yapısını tek ırk, tek mezhep ikliminden çıkarıp ülkemizin üniter yapısı içerisinde çoğulcu demokrasinin gereği olarak farklı kültürlerin varlığını göz önünde bulundurarak idari yapımız ve özelikle polis, asker yapılanmamızı yeniden düzenlemelidir' dedi.

Pir Sultan Abdal Derneği Adana Şube üyesi Yusuf Aydın da, Alevilerin geçmişte yaşadığı katliamlara değindi. Etkinlik, derneğin gençlik kolu üyelerinin hazırladığı sinevizyon gösterimi, şiir ve müzik dinletisi ile devam etti.

ADANA DİHA - 23 Aralık 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.