"Maraş Katliamını unutmadık!"

"Maraş Katliamını unutmadık!"

"Maraş Katliamını unutmadık!" Maraş katliamı’nın yıldönümünde KESK İzmir Şubeler Platformu ve TMMOB İzmir İl Koordinasyon...

A+A-

"Maraş Katliamını unutmadık!" "Maraş Katliamını unutmadık!"

Maraş katliamı’nın yıldönümünde KESK İzmir Şubeler Platformu ve TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Saat 12.30’da Kemeraltı girişinde yapılan eylemde “Maraş’ı, Çorum’u, Sivas’ı unutmadık, unutmayacağız” pankartı açıldı. Maraş’ta yaşamını yitirenler ve demokrasi şehitleri için saygı duruşunun ardından basın metni okundu.

KESK dönem sözcüsü Ramiz Sağlam yaptığı açıklamada, Maraş katliamının Alevi-Sünni çatışması olarak gösterilmesine rağmen, katliamın ardında derin devletin olduğunu söyledi. 500’e yakın insanın katledildiğinden, kundaktaki bebeklerin bile öldürüldüğünden, çok sayıda kadına tecavüz edildiğinden bahsetti.

Açıklama şu sözlerle sona erdi: “Darbe koşullarını yaratmak için, Maraş’tan sonra, Çorum’da da benzer katliamları tezgahladılar. ‘Kendi çocuklarına’ yaptırılacak darbenin hazırlıkları sürerken binlerce insanımızın kanı ellerinde durmaktadır. Bu katliamlar, Sivas’ta Madımak katliamı ile sürmüştür. Bu katliam binlerce faili meçhullerle, gözaltında kayıplarla, hayata dönüş adı verilen cezaevi katliamları ile sürmüştür. Bu katliamların arkasında, Susurluk, Şemdinli, Ergenekon ya da adına ne derseniz deyin ABD ve yerli işbirlikçilerinin kanlı elleri vardır. Onlar bu kanlı oyunlarını sadece ülkemizde değil, Şili’de, Arjantin’de ve daha nice ülkede sahneye koymuşlardır. Biz bu ülkenin işçileri-emekçileri-aydınları bu karanlık katliam tarihi ile yüzleşmeliyiz. Yüzleşmeliyiz ki bir daha aynı oyunları tezgâhlayamasınlar. Bu yüzleşmeyi yaşamadan adaleti, barışı, demokrasiyi yaşamak mümkün olmayacaktır.”

Eylemde sıklıkla “Maraş’ın hesabı sorulacak!”, “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Kahrolsun MİT, CIA, Kontrgerilla!”, “Maraş faşizme mezar olacak!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!” sloganları atıldı. Eylemi birçok sendikanın ve siyasi parti ve kurumun desteklediği belirtildi.

Eyleme yaklaşık 70 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak / İzmir - 24 Aralık 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.