Maraş katliamının 32. yılı anıldı

Maraş katliamının 32. yılı anıldı

Maraş katliamının 32. yılı anıldıMaraş katliamının 32. Yıldönümü nedeniyle Emek ve Demokrasi Platformu adına Alevi Kültür Dernekleri...

A+A-

Maraş katliamının 32. yılı anıldıMaraş katliamının 32. yılı anıldı

Maraş katliamının 32. Yıldönümü nedeniyle Emek ve Demokrasi Platformu adına Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şubesi tarafından Belediye Çarşı İşhanı önü yürüyüş yolunda basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasına Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şubesi Başkanı Doğan Demir, EMEK Partisi İl Başkanı Güner Kizir, KESK’e bağlı sendikaların şube başkanları ve çok sayıda kişi katıldı. Platform adına bir açıklama yapan Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şubesi Başkanı Doğan Demir, “Irkçı, şoven, faşist ve eli kanlı katiller tarafından Maraş’ın dört gün süresince ele geçirilişinin, önceden planladıkları şekilde işaretledikleri işyerlerini ve evlerin tek tek yakılıp yıkılışının ve evlere girilerek talan edilişinin, Alevi devrimci ve Yurtsever canlarımızın katledilişinin 32.yılı gelip geçti. Olaylar, tüm Alevi katliamlarında, sahneye konulan aynı senaryo ile başlatıldı. Tüm Alevi katliamlarda provokatörlerin halkı katliama katan söylemi ‘dinin elden gittiği veya camilere saldırı olduğu’ yönündedir” dedi.

Başkan Doğan Demir, “72 millete bir nazar ile bakan Aleviler, hiç kimseyi, dinine ve inancına göre değerlendirmedikleri gibi, hiç kimsenin inanç ve mekanlarına ve hele de, yüzlerce yıldır aynı topraklar üzerinde birlikte yaşadıkları Sünni yurttaşlarımızın inanç merkezleri olan camilere olumsuz bir yaklaşımları söz konusu olmamıştır. Böyle bir anlayışa sahip bir Alevilik yaşayan varsa da bizden değildir. Katliamların planlanmasında ve gerçekleştirilmesinde egemen güçlerin katkısı ve varlığı unutulmamalıdır. Katliamlara karşı duruşun ve katliamları önlemenin en doğrun yolu, katliamları unutmamak gerektiğini bir daha kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Katliamın unutulmamasının önüne de geçilmelidir” şeklinde konuştu.

Ozgurkocaeli.com.tr - (Çetin Gürol) - 21 Aralık 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.