Maraş "Keşke Olmasaydı" da

Maraş "Keşke Olmasaydı" da

Maraş "Keşke Olmasaydı" da“Keşke Olmasaydı” 20 Aralık Pazar akşamı, saat 22:15’ te Kanal 24 ekranlarında19 Aralık akşamı...

A+A-

Maraş "Keşke Olmasaydı" daMaraş "Keşke Olmasaydı" da

“Keşke Olmasaydı” 20 Aralık Pazar akşamı, saat 22:15’ te Kanal 24 ekranlarında

19 Aralık akşamı saat 21:00'de Çiçek Sineması'nda “Güneş Ne Zaman Doğacak” adlı filmin gösterimi sırasında patlayan bomba, yakın tarihe “Maraş Olayları” olarak geçecek bir haftalık sürecin, başlangıcı olmuştu. Tarihler 26 Aralık 1978’ i gösterdiğinde ise, Maraş’ ta resmi verilere göre 111 kişi ölmüş, 176 kişi yaralanmış,  210 ev ve 70 işyeri tahrip edilmişti. Resmi olmayan beyanlara göre ise ölü sayısı, 500 civarındaydı.

Peki bu bir hafta içerisinde Maraş’ ta neler yaşanmıştı? Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in çekmecesinden çıkan “olayın devlet içindeki bir organizasyon”  olduğuyla ilgili MİT raporları neyi işaret ediyordu? Dönemin istihbarat teşkilatı bildiklerini neden dönemin İçişleri Bakanıyla paylaşmadı?

Maraş olayları gerekçe gösterilerek 26 Aralık 1978’den itibaren Ankara, İstanbul, Kahramanmaraş, Gaziantep, Elazığ, Adana, Bingöl, Erzurum, Erzincan, Kars, Malatya, Sivas ve Urfa olmak üzere 13 ilde ilan edilen sıkıyönetim, 12 Eylül’ün habercisi miydi?

Yakın tarihimizin kara lekesi “Maraş Olayları”, 31. yılında tüm merak edilen sorulara “Keşke Olmasaydı” da cevap buluyor.

Yapımcı ve yönetmenliğini Okan Başara’ nın üstlendiği “Keşke Olmasaydı” 20 Aralık Pazar akşamı, saat 22:15’ te Kanal 24 ekranlarında.

KAYNAK : Alevihaber.com - 19 Aralık 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.