Maraş olaylarında hayatını kaybedenler anıldı

Maraş olaylarında hayatını kaybedenler anıldı

Maraş olaylarında hayatını kaybedenler anıldıAmacımız sevgiyi yeşerterek geçmişte yaşanan olayların tekrarlanmasının önüne geçmek.Kahramanmaraş...

A+A-

Maraş olaylarında hayatını kaybedenler anıldıMaraş olaylarında hayatını kaybedenler anıldı

Amacımız sevgiyi yeşerterek geçmişte yaşanan olayların tekrarlanmasının önüne geçmek.

Kahramanmaraş olaylarında hayatını kaybedenler için, Pazarcık ilçesi Narlı beldesi cem evinde anma töreni düzenlendi.

Alevi Kültür Dernekleri (AKD) ve Hacı Bektaşi Vakfı'nın gerçekleştirdiği etkinliğe katılanlar, olaylarda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Tekin Özdil, yaptığı konuşmada, amaçlarının ülkede sevgiyi yeşertmek olduğunu söyledi.

Toplumsal hafızayı diri tutmak, kin ve nefret duygularının yerine sevgiyi ön plana çıkarmak için çalışmaya başladıklarını ifade eden Özdil, ''Amacımız sevgiyi yeşerterek geçmişte yaşanan olayların tekrarlanmasının önüne geçmek. Aleviler Anadolu topraklarının aydınlık yüzü'' dedi.

Özdil, toplumun artık örgütlü olduğunu ifade ederek, ''Bundan sonra demokratik haklarımızı, yaşamın her alanında sonuna kadar kullanacağız ve bu tür acıların bir daha yaşanmasına izin vermeyeceğiz'' diye konuştu.

Programa, Narlı Belediye Başkanı Metin Ergücen ile Kahramanmaraş merkez, Gaziantep, Mersin, Adana, Osmaniye, Kayseri, Adıyaman ve İskenderun'dan vatandaşlar katıldı.

ENSONHABER.COM - AA - 21 Aralık 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.