Maraş provokasyonunda 4 gözaltı

Maraş provokasyonunda 4 gözaltı

Maraş provokasyonunda 4 gözaltıMaraş Katliamı'nın 32. yılında kentte yapılan mitingi provoke etmeye çalışan ve bu doğrultuda gerginlik...

A+A-

Maraş provokasyonunda 4 gözaltıMaraş provokasyonunda 4 gözaltı

Maraş Katliamı'nın 32. yılında kentte yapılan mitingi provoke etmeye çalışan ve bu doğrultuda gerginlik çıkaran kişiler ile ilgili başlatılan soruşturmada bugün 4 kişi gözaltına alındı.

Maraş Katliamı'nın 32. yılında kentte düzenlenen mitingi provoke etmeye çalışan ve katliamın sorumlularından Ökkeş Şendiller tarafından yönlendirildikleri iddia edilen kişiler hakkında yürütülen soruşturma kapsamında bugün 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Güvenlik ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri olay günü görüntülerinden hareketle bugün 4 kişiyi gözaltına aldı.

4 kişinin yarın adliyeye sevk edileceği belirtilirken, görüntülerden tespit edilen başka kişilerin de gözaltına alınmak üzere arandığı belirtildi.

Maraş Katliamı'nın 32. yılı nedeniyle 19 Aralık 2010 tarihinde Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından kentte düzenlenen miting sırasında bir grup, Türk bayrağı açmış ve tekbir getirerek etkinliği protesto etmişti. Yaşanan olayları, katliamın faillerinden Ökkeş Şendiller de bürosunun balkonundan izlemişti.

(soL-Haber Merkezi) - 04.01.2011

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.