Maraş Sorumlusuyla Yapılan Çalıştay'da Eylem

Maraş Sorumlusuyla Yapılan Çalıştay'da Eylem

Maraş Sorumlusuyla Yapılan Çalıştay'da Eylem    17 Aralık’ta Ankara’da yapılacak olan altıncı Alevi Çalıştayı’na...

A+A-

Maraş Sorumlusuyla Yapılan Çalıştay'da EylemMaraş Sorumlusuyla Yapılan Çalıştay'da Eylem
   
17 Aralık’ta Ankara’da yapılacak olan altıncı Alevi Çalıştayı’na Kahramanmaraş katliamının sanıklarından Ökkeş Şendiller’in davet edilmesine Alevilerin tepkisi sürüyor. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Fevzi Gümüş Çalıştay’ın yapılacağı gün bina önünde eylem yapılacağını duyurdu. Sanatçı Arif Sağ ve Tunceli Bağımsız  Milletvekili Kamer Genç Şendiller’in Çalıştay’a gelmesi halinde katılmayacaklarını açıklamıştı. Devlet Bakanı Faruk Çelik Şendiller’in ‘farklı ses’ olarak davet edildiğini açıklamıştı. Şendiller 1978’de 111 kişinin  öldürüldüğü Maraş Katliamının baş aktörlerindendi.

‘DİYALOG TAMAMEN KAPANDI’

YOL TV Genel Yayın Koordinatörü Vedat Kara : Alevi Kurumları başta olmak üzere alevi sanatçıları, düşünürleri, şarkıcıları AKP hükümetine karşı şüpheli olsak da dialog konusunda kapıları açık bıraktık. Ama son olay da AKP’nin samimiyetsiz olduğunu düşünüyoruz. Tutarsızlıklar söz konusu. Maraş katliamının birinci sanığının Alevi Çalıştayı’na çağırılması akıl almaz bir durum. Alevi katili Ökkeş Şendiller’le aynı masada oturmayı hiçbirimiz kabul etmiyoruz. Bu durum politik hiç bir yanı olmayan bir Alevi’yi bile derinden sarsmaktadır. AKP Hükümeti’nin Alevi problemine ne denli önem verdiği de açıkça ortada. Yapılacak olan Çalıştay tepkilerimizi göstereceğimiz bir yer olacak.

PSAKD Genel Başkanı  Fevzi Gümüş: Bu durumu Alevilere yapılmış bir saygısızlık olarak görüyoruz. Kahramanmaraş katliamı sanıklarından Ökkeş Şendiller’in çağrılması kabul edilir bir durum değil . Daha önce ki Çalıştaylar da Alevilere hakaret ve küfür eden, Alevileri bölücülükle suçlayan katılımcılar oldu. Şendiller’in çağırılması da AKP’nin samimi olmadığının açık bir kanıtıdır. Hükümet bu süreci savsatmaya çalışıyor. Bu olayı protesto edeceğiz. Çalıştayın yapılacağı gün otelin önünde basın açıklaması yaparak durumu protesto edeceğiz.

Sıla Acar - Birgün - 14 Aralık 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.