Maraş'ı Anmak Suç Oldu

Maraş'ı Anmak Suç Oldu

Maraş'ı Anmak Suç Oldu (AHA Özel Haber) - Maraş Katliamının failleri “kahraman” ilan edilip milletvekili olurken, Maraş katliamının...

A+A-

Maraş'ı Anmak Suç OlduMaraş'ı Anmak Suç Oldu
 
(AHA Özel Haber) - Maraş Katliamının failleri “kahraman” ilan edilip milletvekili olurken, Maraş katliamının sorumlularının ortaya çıkarılarak yargılanmalarını talep eden Torbalı Alevi Bektaşi Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği yöneticilerine dava açıldı.

Maraş Katliamının 30. yılı nedeniyle İzmir Torbalı’da Alevi Bektaşi Federasyonu’na bağlı Torbalı Alevi Bektaşi Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği öncülüğünde yapılan Basın Açıklamasıyla ilgili olarak; içinde Torbalı Alevi Bektaşi Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Engin TÜRKDOĞAN’ın da bulunduğu dört kişi hakkında 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 28/1. maddesi gereğince cezalandırılmaları için Torbalı 1. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Davanın duruşması 20 Nisan 2009 Pazartesi günü saat 09:00’da Torbalı Adliyesinde yapılacak. Ege bölgesindeki Alevi kurumları, Torbalı 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek dava için seferber olurken, konu hakkında görüştüğümüz Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Kazım GENÇ “yaşanan bu hukuksuzluğa karşı tüm dost kurumları dayanışmaya çağırıyoruz” dedi. “Demokrasi mücadelemizin gereği olarak, duruşma sırasında yargılanan yol arkadaşlarımızın yanında bulunup destek vereceğiz” diyen GENÇ, “Maraş, Sivas, Gazi ve halka yönelik tüm katliamların aydınlatılması ve sorumlularının ortaya çıkarılarak yargılanması talebini haykırmaya devam edeceğiz” dedi.

KAYNAK : Alevihaber.com – 13 Nisan 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.