'Maraş'ı unutmadığımızı göstereceğiz'

'Maraş'ı unutmadığımızı göstereceğiz'

'Maraş'ı unutmadığımızı göstereceğiz' Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Maraş katliamını unutmadıklarını bir kez daha...

A+A-

'Maraş'ı unutmadığımızı göstereceğiz' 'Maraş'ı unutmadığımızı göstereceğiz'

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Maraş katliamını unutmadıklarını bir kez daha göstermek için 21 Aralık’ta Adana’da olacaklarını bildirdi.

PSAKD Genel Başkanı Fevzi Gümüş dün yaptığı yazılı açıklamada, Maraş katliamının 30. yılında, Maraş suçları ile toplum olarak henüz yüzleşmediklerini kaydetti. Resmi rakamlara göre 111 solcu, demokrat ve Alevinin insanlık dışı bir saldırı ile katledildiğini bildiren Gümüş, “12 Eylül sonrası Maraş olayları hakkında açılan davalar, tam bir hukuk skandalıdır” dedi.

Bu kanlı tarihin bir daha yaşanmaması için ve katliamı unutmadıklarını göstermek için miting düzenlediklerini belirten Gümüş, adaletli bir toplum, özgürlük ve demokrasi için Maraş katliamını gündemde tutmayı bir sorumluluk olarak gördüklerini kaydetti.

Mitingi 21 Aralık 2008 Pazar Günü Adana'da saat 13’de Uğur Mumcu Meydanı’nda yapacaklarını ifade eden Fevzi Gümüş, düzenleyecekleri mitinglerine pek çok sendikanın, siyasi partilerin ve demokratik kitle örgütlerinin destek verdiğini belirtti.(Ankara/EVRENSEL)

Adana mitingine destek

DTP Genel Merkezi Maraş katliamının 30. yıl dönümü nedeniyle yazılı açıklamada bulunarak 21 Aralık'taki Adana Mitingine destek olacakları belirtti. “Resmi rakamlara göre 111 insanımızın yaşamını yitirdiği, Maraş katliamının gerçek sorumluları bugüne kadar ortaya çıkarılmadı”denilen açıklamada Gerçek suçluların yargılanarak hesap vermesi talebiyle yapılacak mitinge destek verileceği kaydedildi.

EVRENSEL - 20 Aralık 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.