MARAŞ'ı Unutmayız, Unutturmak İsteyenleri de..!

MARAŞ'ı Unutmayız, Unutturmak İsteyenleri de..!

MARAŞ'ı Unutmayız, Unutturmak İsteyenleri de..!İstanbul Pazarcık Narlı Derneği Maraş Katliamı’yla ilgili bir basın açıklaması yaptı....

A+A-

MARAŞ'ı Unutmayız, Unutturmak İsteyenleri de..!MARAŞ'ı Unutmayız, Unutturmak İsteyenleri de..!

İstanbul Pazarcık Narlı Derneği Maraş Katliamı’yla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, Maraş Katliamı’nın devletin gözü önünde gerçekleştiğine vurgu yapılarak aradan geçen 32 yılda katliamın sorumlularının ortaya çıkartılmaması kınandı.

İstanbul Pazarcık Narlı Derneği Başkanı  Dr.  Ahmet Kartalkanat, 32 yıl önceki zihniyetin bugün de sürdüğüne dikkat çekti. Kartalkanat AKP hükümetini kastederek “Her fırsatta darbeciliğe karşı olduğunu söyleyenler, Maraş Katliamı’nın bir numaralı sanıklarını Alevi Çalıştayı’na davet ederek adeta bizimle alay etmişlerdir” dedi.

Dün Alevi-Sünni çatışması yaratarak katliam yapanların bugün Kürt- Türk çatışmasını kışkırttığını vurgulayan Kartalkanat, “bu ülkede bir arada yaşamanın vazgeçilmez şartı karşılıklı haklara saygıdan geçer. Artık horlanmadan, ezilmeden başı dik yaşamak istiyoruz. Bizlerin özgürlüğünü kısıtlayanların kendilerinin de özgür olamayacağı kavranmalıdır” dedi.

Kartalkanat sözlerini şöyle sürdürdü:

Bizler, demokrasiye, insan haklarına inanan, Maraş Katliamı mağduru ve 12 Eylül Darbesi’nin muhatapları olarak soruyoruz; devletin arşivlerindeki Maraş Katliamı dosyaları neden açıklanmıyor?

Maraş Katliamı ve 12 Eylül Darbesi’ni gerçekleştirenler neden yargılanmıyor? Anayasa değişikliği yapıldığı halde bu yargılamaların önünde ne gibi engeller var?”

Alevi Bektaşi Federasyonu'nun çağrısıyla pek çok ilden ve Avrupa'dan gelen binlerce kişi, katliamdan 32 yıl sonra ilk kez Maraş'ta anma etkinliği düzenlemişti. Miting sırasında bazı grupların provokasyon girişiminde bulunması birçok kurum tarafından kınanmıştı.

Yön Radyo - 24.12.2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.