Maraşın Alevi köyleri çöpe kurban edilmek isteniyor

Maraşın Alevi köyleri çöpe kurban edilmek isteniyor

Maraş’ın Alevi köyleri çöpe kurban edilmek isteniyor     Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı...

A+A-

Maraş’ın Alevi köyleri çöpe kurban edilmek isteniyor

Maraş’ın Alevi köyleri çöpe kurban edilmek isteniyor   
 
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Maksutuşağı, Sofuuşağı ve Denizli köyleri sakinleri 1 aydır her sabah köylerinin çöplük olmaması için eylem yapıp, asker tarafından tartaklandıklarını söylediler. Pazarcık Belediyesi'nin köylerinin ortasına çöp depolama merkezi kurmasını istemeyen bu üç Alevi köyün sakinleri, sağlıklı yaşam taleplerine gözaltılar ve asker dipçikleriyle cevap aldıklarını ileri sürdüler.

‘KÖY ÇÖP ALANI OLAMAZ’

Narlı ve Çevre Köyleri Güzelleştirme, Geliştirme ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Tuğcu, uzun süredir köylerini çöp alanı yapmak isteyen belediyeyle mücadele ettiklerini söyleyerek, gelişmeleri şöyle anlattı:

“Süreç, Pazarcık Belediyesi’nin Maksut uşağı, Sofu uşağı ve Denizli köylerinin ortasına çöp depolama merkezi inşaatı yapmak istemesiyle başladı.Biz, yaşam alanlarımızın ve su kaynaklarımızın dibine koyulmak istenen bu çöp depolama merkezine itiraz ettik ama belediye kabul etmedi. Ayrıca o çöp alanı olarak tayin edilen alan rüzgarın rampa dibinde, deprem bölgesinde ve 10 bin nüfuslu Narlı beldesine 5 km uzaklıkta bulunuyor.”

ÇÖPTEN UZAK YAŞAM TALEBİNE 10 GÖZALTI

Tuğcu, aylardır mücadele ettiklerini söyleyerek, durumu yargıya taşıdıklarını belirtti. “Davamız Danıştay’da devam ederken yargı sürecini hiçe sayan AKP’li Belediye, inşaat çalışmalarına devam ediyor” diyen dernek yöneticisi, belediyenin inşaat çalışmalarına askerlerle birlikte geldiğini söyledi. Köylerinin dibinde çöp istemedikleri için asker dipçiği yediklerini vurgulayan Tuğcu, 10 kişinin de göz altına alındığını ifade etti. Belediye yüzünden çöple yaşama tehlikesiyle burun buruna geldiklerini söyleyen Şükrü Tuğcu, “ Bu üç köyden AKP’ye hiç oy çıkmadı ve onlar bizden bu şekilde intikam alıyor ama biz yılmayacağız ve gerekirse hepimiz hergün bu inşaatın önünde etten barikat olacağız.’’dedi.

ONURKAN AVCI - BİRGÜN - 5 Mart 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.