Maraş'ın failleri bulunsun, yargılansın

Maraş'ın failleri bulunsun, yargılansın

Maraş'ın failleri bulunsun, yargılansın  ANKARA - İnsan Hakları Ankara Şubesi Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde dün...

A+A-

Maraş'ın failleri bulunsun, yargılansınMaraş'ın failleri bulunsun, yargılansın 

ANKARA - İnsan Hakları Ankara Şubesi Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde dün yaptığı basın açıklamasıyla Maraş katliamıyla ilgili gerçeklerin açığa çıkmasını ve faillerin yargılanmasını istedi.

Çok sayıda demokratik kitle örgütü ve siyasi partilerin destek verdiği açıklamayı İHD Ankara Şube Başkanı Gökçe Otlu okudu. Bundan 31 yıl önce devletin kontgerilla ile MHP li faşist güçlerin Maraş'ta bir katliam gerçekleştirdiğini, bu katliamın ise "Alevi-Sünni" çatışması olarak verilmeye çalışılsa da tarihe Maraş katliamı olarak geçtiğini vurguladı.

Zamanın başbakanının yıllar sonra kasasından çıkan MİT tarafından yazılan belgede "Maraş olayları MHP eğilimli bir grup ile MHP nin tertibidir" dosyanın ortaya çıktığını söyleyen Gökçe Otlu, devletin açtığı davaların göstermelik olduğunu ifade etti. Otlu, "Bu tür katliamların arkasındaki güç Susurluk, Şemdinli, Ergenekon'dur. Bu katliamcıların palnlayıcıları Abdullah Çatlı, Ökkeş Şendiller'dir" dedi.

"Dün Maraş'ta halkı Alevi-Sünni diye bölen ve birbirine kırdıran sistem bugün Kürt-Türk diye halkları bölmek istemektedir" diyen İnsan Hakları Ankara Şube Başkanı Gökçe Otlu, Maraş katliamının bir çok bilinmezlikleriyle tarihin karanlık sayfaları arasında yerini koruduğu söyledi, katliama dair gerçeklerin açığa çıkmasını ve faillerin yargılanmasını istedi.
 
Atılım - 25 Aralık 2009

'Maraş Katliamı'nın hesabı sorulsun'

Maraş Katliamı'nın 31. yıldönümü dolayısıyla yapılan açıklamalarda sorumluların hâlâ yargılanmadığına dikkat çekilerek, sorumlulardan hesap sorulması istendi.

Alevi Bektaşi Federasyonu, Ankara Adliye Sarayı önünde Maraş Katliamı'nın 31. yıldönümü nedeni ile bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya katılanlar, üzerinde çarpı işareti bulunanan beyaz önlükler giydi. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, önlüklerin üzerindeki işaretin katliamın yapıldığı tarihte evlerin üzerlerine yapılan işaretleri andırdığını belirtti. Eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in çekmecesinden bir not çıktığını ve notta 'Maraş Katliamı'nı MİT'in içindeki MHP kanadı planladı' yazıldığını belirten Balkız, katliamın sorumlu sanığı Ökkeş Şendiller'in Alevi Çalıştayı'na davet edilmesinin hangi ilişkinin sonucu olduğunu sordu. Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç da, Çorum'da, Dersim'de, Sivas'ta, Maraş'ta yapılan katliamların aydınlatılmasını ve hesabının verilmesini istedi.

Öte yandan İHD Ankara Şubesi, Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde Maraş Katliamı'na ilişkin basın açıklaması yaptı.

İstanbul'da da Taksim Tramvay Durağı'nda bir araya gelen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) üyeleri, Halkevleri, 78'liler Girişimi, Alevi Bektaşi Federasyonu üyeleri katliamı kınadı. PSAKD Genel Yönetim Kurulu üyesi Fethi Bölükgiray, Maraş Katliamı'nın ret ve inkar politikası olarak Alevi toplumunun katledilmesi olarak değerlendirdi. Katliama dair açılan dava sürecini eleştiren Bölükgiray, katliam sanıklarının planlı bir şekilde aklanarak milletvekili olduğunu söyledi. ANKARA

Günlük - 25 Aralık 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.