'Maraş'ın Failleri Yargılansın' Diyene Dava

'Maraş'ın Failleri Yargılansın' Diyene Dava

'Maraş'ın Failleri Yargılansın' Diyene DavaİZMİR Torbalı'da Maraş katliamını gerçekleştirenlerin yargılanması için...

A+A-

'Maraş'ın Failleri Yargılansın' Diyene Dava'Maraş'ın Failleri Yargılansın' Diyene Dava

İZMİR Torbalı'da Maraş katliamını gerçekleştirenlerin yargılanması için 30. yılı nedeniyle 24 Aralık 2008’de  etkinlik düzenleyen Torbalı Alevi Bektaşi Derneği Başkanı ve üyeleri ile Eğitim Sen Şube Başkanı Hayri Aktaş hakkında Gösteri ve Yürüyüş Kanunu’nu ihlal ettikleri gerekçesiyle Torbalı 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Dernek Başkanı Engin Türkdoğan'ın Kaymakamlığa müracaat ederek yasal izinleri almasına rağmen Torbalı Cumhuriyet Savcılığı'nın iddianamesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden savcılığa gönderilen bilgi yazısında "yürüyüş ile ilgili herhangi bir müracaat ve bildirimde bulunulmadığı" ifadesi de yer aldı.

'ALEVİLERİ SUSTURMA ÇABASI'

Maraş’ta yapılan haksızlığa dur demek ve katliamların bir daha yaşanmaması için yaptıkları anma için izin aldıklarını belirten Türkdoğan, "Fakat izin belgemiz olmasına rağmen gösterinin izinsiz olduğu gerekçesiyle hakkımızda dava açıldı. Polis tarafından bizlere yürüyüşün yasak olduğuna dair uyarı da yapılmadı" dedi.

Daha önce de dernek tüzüklerinde zorunlu din dersinin, Diyanet'in kaldırılması, Madımak'ın müze olması gibi talepleri nedeniyle dernekler kanununa muhalefetten haklarında dava açıldığını hatırlatan Engin Türkdoğan, "Bize yapılan baskılarda Alevilerin sesini kısma ve susturma çabalarının bir parçası olarak görüyorum” dedi. Duruşma 20 Nisan'da görülmeye başlanacak.

Ozan Bilir / BİRGÜN - 16 Nisan 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.