Maraş'ın yıldönümünde Maraş'ta

Maraş'ın yıldönümünde Maraş'ta

Maraş'ın yıldönümünde Maraş'taİngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı İsrafil Erbil, Londra Gazete'ye bir...

A+A-

Maraş'ın yıldönümünde Maraş'taMaraş'ın yıldönümünde Maraş'ta

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı İsrafil Erbil, Londra Gazete'ye bir ziyaret gerçekleştirerek, Maraş Katliamı'nın ilk kez Maraş'ta anılması için bir girişim başlattıklarını duyurdu.

Maraş Katliamı'nın ilk günü olan 19 Aralık gününün bu yıl Muharrem ayının Matem gününe denk gelicek olmasına dikkat çeken Erbil, 32 yıldır inandırıcı olmayan güvenlik sebebleri nedeniyle, anma töreni yapılmadığını, Maraş'ın unutulmaması için anıt talep ettiklerini, gerekli izinleri alamamalarına rağmen Aralık ayında belirlenen dönemde anma töreni yapacaklarını, katillerin cezalandırılması taleplerini yineleyeceklerini aktardı.        

Cemevi Başkanı Erbil, Amerika'da ikiz kuleler saldırısı sonrasında anıt dikildiğini örnek göstererek, Maraş'ta yaşananların ciddi bir travma olduğunu, o günlerde katliamda adı geçenlerin bugün Bakanlar Kurulu'nda görev yapmasını eleştirdiğini belirtti. Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, içişleri bakanlığı başta olmak üzere devlet kurumlarını Maraş anma ziyaretinden haberdar ettiklerini fakat resmi izin alamadıklarını aktardı. Ziyareti gerçekleştiren ekip, 26 Aralık'ta gözlemlerini aktarmak amacıyla Dalston'daki Cemevi'nde bir toplantı yapacak.

Bunun yanısıra Erbil, Hackney Belediyesi'ne Clissold Park içine Sivas Katliamı anısına bir anıt dikilmesi talebinde bulunduklarını fakat belediyenin dünyadaki pekçok ülkedeki gibi Türkiye'de de pekçok katliam yaşandığını, her birini ayrı ayrı anmak amacıyla anıt oluşturmaya parktaki alanların yetmeyeceği yanıtını aldıklarını söyledi.

Maraş'ın yıldönümünde Maraş'ta

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi yönetim grubu, bu yıl Haziran ayında Londra'daki Downs Park'ta geniş çaplı bir Alevi festivali düzenleyerek, aynı günlerde Turnpike Lane'de halen inşaa halinde olan yeni binalarının açılışını gerçekleştirme girişiminde olduklarını aktardılar.        

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi'nin Dalston'daki yerinde bu Pazar günü Dertli Divane paneli gerçekleştirilecek.

Londragazete.com - 26 Kasım 2010 / Afiş Tasarım : İsmail Cem ÖZKAN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.