Mardin Surp Kevork Kilisesi için Kitap Kermesi ve Söyleşi

Mardin Surp Kevork Kilisesi için Kitap Kermesi ve Söyleşi

Mardin Surp Kevork Ermeni Katolik Kilisesi ve Manastırı'nın rölöve ve restorasyon proje çalışmaları için oluşturulan fona katkı sağlamak amacıyla düzenlenen...

A+A-

Mardin Surp Kevork Ermeni Katolik Kilisesi ve Manastırı'nın rölöve ve restorasyon proje çalışmaları için oluşturulan fona katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Kitap Kermesi, 2 Mayıs 2015 Cumartesi günü, 11.00 – 18.00 saatleri arasında, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Karaköy binası giriş katında yapılacak.

Aynı gün, 14.00 – 16.00 saatleri arasında yapılacak söyleşide; Prof. Dr. Nuran Zeren Gülersoy, “Europa Nostra ve 'the 7 Most Endangered' Programı”; Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, “Mardin'in UNESCO Dünya Miras Alanı Başvuru Süreci”; Doç. Dr. Yüksel Demir, “MardINT - İTÜ Mardin Uygulama Araştırma Merkezi Deneyimi: 2005-2015” ve Prof. Dr. Zeynep Ahunbay ve restorasyon uzmanı Yüksek Mimar Amine Alkan Reis, “Mardin Surp Kevork Kilise ve Manastırı Çalışmaları” konularında paylaşımlarda bulunacaklar.

Mardin Surp Kevork Ermeni Katolik Kilisesi

Surp Kevork Ermeni Kilisesi (St George's Armenian Catholic Church and Monastery – Kırmızı Kilise), geçmişte ilaç deposu olarak kullanılırken 2012 yılında yıkıntı haline gelmesi üzerine Mardin Ermeni Katolik Vakfı'na devredildi.

Europa Nostra ve Avrupa Yatırım Bankası Enstitüsü ortaklığında yürütülen ve Avrupa'da bulunan tehlike altındaki kültürel miras eserlerine dikkat çekmeyi amaçlayan, "The 7 Most Endengered" programı kapsamında 2013 yılında tehlike altında bulunan kültür mirası olarak seçildi. (BZ/HK)

* Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.