Marmara ve Hacettepe Üniversiteleri'nde türban protestosu

Marmara ve Hacettepe Üniversiteleri'nde türban protestosu

Marmara ve Hacettepe Üniversiteleri'nde türban protestosu Marmara Üniversitesi'nde eğitim gören sol görüşlü bir grup...

A+A-

Marmara ve Hacettepe Üniversiteleri'nde türban protestosuMarmara ve Hacettepe Üniversiteleri'nde türban protestosu

Marmara Üniversitesi'nde eğitim gören sol görüşlü bir grup öğrenci üniversitelerde türban düzenlemesini protesto etti. "Türban'ın AKP Hükümeti'nin bir oyunu" olduğunu belirten öğrenciler tüm üniversitelerin düzenlemeye tavır koyması gerektiğini söyledi.

Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampusu önünde bir araya gelen sol görüşlü grup ellerinde dövizler eşliğinde sloganlar atıp basın açıklaması yaptı. Türkiye'nin 'Türban' ve benzeri oyunlarla gericiliğe teslim edilmeye çalışıldığını belirten grup hükümetin din istismarcılığı yaparak ülkeyi şeriata sürüklediğini söyledi.
     
Marmara ve Hacettepe Üniversiteleri'nde türban protestosuAKP'yi sloganlarla protesto eden grup üniversitelerde türbandan önce binlerce sorun olduğunu söyleyerek, türban'ı "Amerikan çarşafı" olarak gördüklerini dile getirdiler. Ümmet toplumu olmak istemediklerini, insanların geleceklerine sahip çıkması gerektiğini vurgulayan öğrenciler üniversiteleri yaşanan gelişmelere tavır koymaya davet etti.

Grup basın açıklamasının ardından sınıflarına dağıldı.
     
HACETTEPE'DE TÜRBAN PROTESTOSU

Hacettepe Üniversitesi’nde bir grup öğrenci, başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını öngören Anayasa değişikliğini protesto etti.
     
Bir grup öğrenci, öğle saatlerinde Edebiyat Fakültesi önünde toplanarak Rektörlüğe yürüdü. Öğrenciler, rektörlük önüne geldikten sonra, aralarından 4 öğrenci, Üniversite Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Zeren ile bir süre görüştü.
     
Görüşmede yer alan bir öğrenci, Zeren’e, üniversite senatosunun aldığı kararı anımsattıklarını ve üniversite yönetiminden bu doğrultuda tutarlı bir duruş beklediklerini ilettiklerini bildirdi.
     
Görüşmenin ardından hazırladıkları basın bildirisini okuyan bir başka öğrenci ise "Üniversite gençliğinin, Ilımlı İslam Cumhuriyeti projesine izin vermeyeceğini" kaydetti.

Marmara ve Hacettepe Üniversiteleri'nde türban protestosu

Marmara ve Hacettepe Üniversiteleri'nde türban protestosu
     
Şarkılar söyleyip hükümet aleyhine slogan atan öğrenciler, daha sonra olaysız dağıldı.

Marmara ve Hacettepe Üniversiteleri'nde türban protestosu
     
Galip ERAYDIN - İSTANBUL DHA
MİLLİYET - 21 Şubat 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.