Marsilya daki Aleviler Alman kanalını protesto etti

Marsilya daki Aleviler Alman kanalını protesto etti

Marsilya’daki Aleviler Alman kanalını protesto etti  MARSİLYA (17.01.2008)-Marsilya’nın Marignan kasabasında yaşayan Aleviler, Alman devlet...

A+A-

Marsilya’daki Aleviler Alman kanalını protesto ettiMarsilya’daki Aleviler Alman kanalını protesto etti 

MARSİLYA (17.01.2008)-Marsilya’nın Marignan kasabasında yaşayan Aleviler, Alman devlet kanalında yayınlanan “Tatort” dizisini protesto etmek için Alman Konsolosluğu önünde toplandı.

Fransa Aleviler Birliği Federasyonu’nun (FABF) yaptığı çağrıyla Alman Konsolosluğu önünde bira araya gelen 100’e yakın kişi, ARD kanalında yayınlan diziye son verilmesi ve Alevi toplumunda özür dilenmesini istedi. Eylemciler bu taleplerini içeren bir dosyayı konsolosluğa iletti.

Konsolos önüne siyah çelenk bırakmak isteyen Aleviler, polis engeliyle karsılaştı. Eylemciler çelengi bırakmadan gitmeyeceklerini belirterek beklemeye başladılar. Bunun üzerine konsolos yetkilileri siyah çelengin bırakılmasına onay verdi.

Alevi federasyonu adına eylemde hazır bulunan FABF yürütme kurumu üyesi ve FABF Fransa örgütleme sorumlusu Ali Usta, “Alevilere karşı bilinçli bir karalama kampanyası” yürütüldüğünü söyledi. Dizinin, Türkiye’deki egemen ideolojinin bir yansıması olduğunu belirten Ali Usta, “Türk istihbaratından şüphelendiklerini” dile getirdi. Dizinin Alevi kültürünü karaladığını kaydeden Ali Usta, Alman televizyonundan özür beklediklerini ve Alevileri doğru anlatan bir program talep etiklerini söyledi. Eylemciler Konsolosluk önüne siyah çelenk bıraktıktan sonra dağıldılar.

AYDIN BARAN-ANF
ANF NEWS AGENCY

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.