Mat: YOL TV’yi hedef alan havuz medyası hakkında hukuksal süreci başlatacağız

Mat: YOL TV’yi hedef alan havuz medyası hakkında hukuksal süreci başlatacağız

YOL TV’nin AKP’ye yakın medya tarafından hedef alınmasına Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Eşit Genel Başkanı Hüseyin Mat sert tepki gösterdi.

A+A-

İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ve akademisyenlerin kayyım rektör atamasına karşı direnişini yayınlayan Yol TV, AKP iktidarına yakın gazeteler ve televizyon kanalları tarafından hedef gösterildi.

AKP medyasının bu saldırısına tepki gösteren Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Eşit Genel Başkanı Hüseyin Mat, “Sarayın medyasından korkan, onlar gibi olsun! Hukuksal süreci başlatacağız” dedi.

“YALANI, İFTİRAYI, YOLSUZLUĞU HER YERDE TEŞHİR EDİYORUZ”

Yazılı açıklama yapan Hüseyin Mat şunları kaydetti:

“Dün Aydınlık gazetesinin, bugün sarayın havuz medyası tarafından yalan, iftira ve tehdit haberlerine maruz kaldık. 10 Aralık 2020 tarihinde Kamu Tüzel Kişilik statüsünü elde etmemizle birlikte resmi ideoloji tüm imkanlarıyla saldırmaya başladı. Şimdi de Yol TV programları üzerinden kurumumuzu ve yöneticilerimizi hedef gösteriyorlar. Çünkü yalan, iftira, hırsızlık, yolsuzluk ne kadar haksızlıkları varsa her yerde teşhir ediyoruz. Çok rahatsızlar bizden. Ama bilsinler ki, rahatsız etmeye devam edeceğiz.

“TÜM OYUNLARI BOZACAĞIZ”

Ölmeden ölüp, ikrar verip, öyle girdik bu yola. Alevileri ve Alevi kurumlarını birbirinden ayırmak ve parçalamak adına yapılan tüm oyunları bozacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu olarak bağımsız çizgimizi koruyarak, inancımızı, ikrarımızı, yolumuzu demokratik mücadelemizle büyüterek devam edeceğiz.

“HUKUKSAL SÜRECİ BAŞLATACAĞIZ”

Laik, özgürlükçü, çoğulcu ve demokratik bir Cumhuriyet için mücadelemizi sürdüreceğiz. Sarayın havuz medyasını yalan, iftira ve tehdit haberleri karşısında hukuksal süreci başlatacağız. Hakk aşkına, Yol aşkına, Pir aşkına, Halk aşkına yola devam…PİRHA/İSTANBUL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.