Mat’tan güvenlik soruşturmasına tepki: Aleviler kamudan aforoz edildi!

Mat’tan güvenlik soruşturmasına tepki: Aleviler kamudan aforoz edildi!

AKP’nin, kamu görevine ilk kez ya da yeniden atanacaklara güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması getiren kararının Alevileri etkilemeyeceğini söyleyen AABK Eşit Başkanı Hüseyin Mat, “Çünkü, Aleviler cumhuriyet tarihinde hep fişlendi. Köyleri, mahalle

A+A-

 

AKP iktidarının ısrarla Meclise getirdiği ve muhalefet partilerinin milletvekillerinin oylarıyla reddedilen güvenlik soruşturması görüşüldü ve TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Anayasa Mahkemesi tarafından da ihlal kararı verilen güvenlik soruşturmalarının yeniden Meclis gündemine getirilerek kabul edilmesine tepkiler gelmeye devam ediyor.

İktidar tarafından meclis gündemine getirilen ve kabul edilen güvenlik soruşturmasına Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Eşit Başkanı Hüseyin Mat tepki gösterdi.

“ALEVİLER HEP FİŞLENDİ, EVLERİNİN KAPILARINA ÇARPI İŞARETİ ATILDI”

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasına gerek kalmadan Alevilerin tüm kamu alanlarından tasfiye edildiğini ifade eden Mat, “Bürokraside, yargıda, orduda ve devletin diğer tüm kurum ve kuruluşlarında ne kadar Alevi varsa aforoz ettiler” diyerek tepki gösterdi.

Mat, Alevilerin cumhuriyet tarihinden bu yana sürekli fişlendiğine işaret ederek, “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Yeni kabul edilen güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması kanunu kapsamında Aleviler etkilenmeyecek ve hiç bir sorun yaşamayacaklar. Neden mi? Çünkü, Aleviler cumhuriyet tarihinde hep fişlendi. Köyleri, mahalleleri, evleri sadece fişlenmedi, oturdukları evlerin kapılarına, duvarlarına çarpı işareti bile attılar, bu da yetmedi vahşice katlettiler. Bürokraside, yargıda, orduda ve devletin diğer tüm kurum ve kuruluşlarında ne kadar Alevi varsa aforoz ettiler. Bir vali, genel müdür bile yok şuan bürokraside. Bu haksızlıklar yaşanırken susanlar düşüsün biraz da” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.