MEB'de kadrolaşma uyarısı

MEB'de kadrolaşma uyarısı

MEB'de kadrolaşma uyarısıEğitim-Sen Başkanı Alaaddin Dinçer, öğretmen açığının usta öğretici ve ücretli öğretmen...

A+A-

MEB'de kadrolaşma uyarısıMEB'de kadrolaşma uyarısı

Eğitim-Sen Başkanı Alaaddin Dinçer, öğretmen açığının usta öğretici ve ücretli öğretmen istihdamıyla kapatılarak; siyasi kadrolaşmaya gidildiğini savundu.

Eğitim-Sen Başkanı Alaaddin Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), öğretmen açığını usta öğretici ve ücretli öğretmen istihdamıyla kapatarak; siyasi kadrolaşmaya gittiğini savundu. Dinçer, usta öğretici kadrosuna alınan kişilerin, öğretmenlik ile ilgisinin olmadığının da altını çizdi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Başkanı Alaaddin Dinçer, usta öğreticilere yönelik yaptıkları araştırmanın sonucunda, ‘torpil’ ile usta öğretici alımı yapıldığının ortaya çıktığını iddia etti.

Dinçer, MEB’in öğretmen ihtiyacı olmadığını ifade ederek, kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını söyleyerek, “Eğitim-Sen’in usta öğreticilere ilişkin yaptığı araştırmada, sadece Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Mardin illerinde bulunan kamu okullarında geçici statüde usta öğretici ve ücretli öğretmen olarak yaklaşık 6 bin kişinin istihdam edildiğini saptamış bulunmaktayız. Dinçer, AKP’nin eğitimde siyasal kadrolaşmaya gittiğini ifade ederek, kadrolaşmanın yeni adının ‘usta öğreticilik’ olduğunu savundu.

Dinçer, Usta öğretici ve ücretli öğretmen istihdamında kariyer yerine sadakat ve ‘torpil’ ilişkisinin genel kural haline geldiğini söylerken, köy okullarında araç gereç yetersizliği nedeniyle müfredatın işlenemediğine işaret etti.

Dinçer söz konusu altı ilde ilköğretimi bitiren kız öğrencilerin ortaöğretime devamının yüzde 10 seviyesinde kaldığına işaret ederken, “Yatılı İlköğretim Bölge Okul ihalelerinde AKP yandaşı olan çevrelere kayırmalar söz konusu olduğu için niteliksiz hizmet veriliyor. YİBO'larda hafta sonu kalan öğrenciler sosyal etkinlik ve aktivitelerini yürütecekleri alanlar olmamasından kaynaklı sorunlar yaşıyor. Öğrenciler bu nedenle okuldan kaçıyor. Öğrenciler tarikat ve cemaatlerin yurtlarına ve dershanelerine yönlendiriliyor, okullarda çok ciddi mahalle ve çevre baskısı yaşanıyor” açıklamasında bulundu.

-“EĞİTİM ALMIŞ ÖĞRETMENLERİN İŞ GÜVENCELİ İSTİHDAMI ÖNEMLİ”-

Dinçer, başta söz konusu altı il olmak üzere diğer illerde de görev yapan Eğitim-Sen üyeleri ve yöneticilerine yönelik soruşturmalar açıldığını söyleyerek, ceza ve sürgünlerin artarak devam ettiğini ifade etti. Dinçer, “Sorunların çözümü ve nitelikli eğitim için; alan bilgisi, pedagojik formasyon ve genel kültür eğitimi almış öğretmenlerin iş güvenceli istihdamı önemlidir” dedi.

ANKA  - GERÇEK GÜNDEM - 29 Aralık 2007 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.