MEB'in Alevi bürokratları

MEB'in Alevi bürokratları

MEB'in Alevi bürokratlarıHERKES bilir ki kamu bürokrasisinde (daire başkanı ve üst görevlerde) Alevilere yer yoktur. En çok bürokrata...

A+A-

MEB'in Alevi bürokratlarıMEB'in Alevi bürokratları

HERKES bilir ki kamu bürokrasisinde (daire başkanı ve üst görevlerde) Alevilere yer yoktur. En çok bürokrata sahip MEB'deki son birkaç Alevi bürokrat da bu iktidar döneminde tasfiye edildi. MEB'in müsteşar ve müsteşar yardımcıları hariç 16 genel müdürü, 32 genel müdür yardımcısı; 70 daire başkanı (6'sı bağımsız) ve 81 il milli eğitim müdüründen sadece 3'ü Alevi! CHP ve DSP döneminde atanan bu üç kişiden biri, seçimlerde CHP'den aday adayı olduğu için daire başkanlığından öğretmenliğe (davası devam ediyor) döndürülürken diğer ikisi de pasif görevlere kaydırıldı. MEB'de halen daire başkanlığı unvanını koruyabilen iki kişiden biri, bağımsız daire başkanlığından; öbürü ise görevli olduğu genel müdür yardımcılığından pasif görevlere alındılar.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e sormak gerekmez mi "Gönülleri Kaynaştırma Operasyonu 'Gönül Köprüsü' Projesi" adı altında Kocaeli'nin Maşuki ye beldesindeki turizm merkezine topladığın bakanlık üst düzey yöneticileri ile 81 il milli eğitim müdürünün içinde hiçbir Alevi'nin olmaması projenin amacıyla çelişmiyor mu? Şapkamızı önümüze koyup düşünelim: Devlet bürokrasisinde yeri olmayan Alevilerin, özellikle bu iktidar döneminde beklentilerinin karşılanması, hele hele Diyanet'te temsili olası mı?

Ünal Özmen   

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy43855 = 'unalozmen' + '@';

addy43855 = addy43855 + 'birgun' + '.' + 'net';

var addy_text43855 = 'unalozmen' + '@' + 'birgun' + '.' + 'net';

( '' );

43855 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


BİRGÜN - 15 Ocak 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.