Mecitözü Cemevi Açıldı

Mecitözü Cemevi Açıldı

Mecitözü Cemevi AçıldıÇorum’un Mecitözü ilçesine Cemevi açıldı. Cemevi’nin açılışına ise...

A+A-

Mecitözü Cemevi AçıldıMecitözü Cemevi Açıldı

Çorum’un Mecitözü ilçesine Cemevi açıldı. Cemevi’nin açılışına ise yoğun ilgi oldu. Yapımına 2008 yılında başlanan Cemevi 2 yılda tamamlandı. Cemevi 300 metrekare kapalı alan ve 2 bin metrekare arsaya sahip.

Cemevi’nin açılışına ise Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Selahattin Özen, Hacı Bektaş-i Veli soyundan Hüseyin Hürrem Ulusoy, CHP eski Milletvekilleri Feridun Ayvazoğlu, Ali Haydar Şahin, CHP İl Başkanı Tufan Köse, Mecitözü Kaymakamı Kamil Aksoy, Mecitözü Jandarma Bölük Komutanı Hüseyin Işıktaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılış töreni Alevi Kültür Dernekleri Mecitözü Şubesi Başkanı Muharrem Üçüncü’nün konuşması ile devam etti. Üçüncü konuşmasında, “Biz burayı betondan ya da tuğladan yapmadık. Sevgi ve hoşgörü ile yaptık. Kapımız herkese açıktır” dedi.

RUHUMUZDA CUMHURİYET, BARIŞ VE DEMOKRASİ VAR

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Selahattin Özen ise konuşmasında, “Bizlere bırakılan mirasa sonuna kadar sahip çıkacağız. Türkiye’nin içinde bulunduğu durum, koşullar belli. Şuanda dostluğa, kardeşliğe duyulan gerçek bir özlem var. Yıllar boyunca dostluk, barış, kardeşlik dedik, bunu sonuna kadarda söyleyeceğiz. Cumhuriyeti ve laikliği hep savunduk, yine savunacağız. Ruhumuzda cumhuriyet, barış ve demokrasi var. Türkiye’de siyasilerden alacağımız var, borcumuz yok. Biz nerde mağdur varsa onun yanındayız. Yeri geldi katliamlara uğradık. Bir daha bu katliamlar yapılmasın” diye konuştu.

Özen, konuşmasını Yunus Emre’nin “Yaradılanı hoş gör, yaratandan ötürü” sözleri ile tamamladı.

CEMEVLERİ İBADET YERİDİR

Alevi Bektaşi Derneği Postnişini Hüseyin Hürrem Ulusoy da konuşmasında, “Hepimiz bir yaradana inanıyoruz, hepimiz bir peygamberin ümmetiyiz. Sonsuza dek yaşamasını dilediğimiz bir devletin torunlarıyız. Bektaşiler devletin temelini oluşturan topluluklardan birisidir ve birinci sınıf bir insandır. 700 yıldır Anadolu’da var olan Alevi Bektaşilerin kendine özgü ibadet şeklileri vardır. Buna 12 hizmet denir. Şehirleşmenin hızlanması ile birlikte cemevleri gereksinim haline geldi. Cemevleri ibadet yeridir. Sosyal ilişkiler, dayanışma ve yardımlaşma, eğitim yeridir” şeklinde konuştu.

Mecitözü Kaymakamı Kamil Aksoy ise konuşmasında, emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Türkiye Cumhuriyeti içinde yaşayan herkes tek bir parçadır. Ayrı gayrı yoktur. Hepimiz bu vatanın vatandaşlarıyız. Cemevi’nin Mecitözü’ ne hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Konuşmaların ardından Cemevi’nin yapımında emeği geçenlere plaket verildi. Cemevi’nin açılışı öncesi ise Hüseyin Hürrem Ulusoy dua yaptı. Kurdeleyi ise Mecitözü Kaymakamı Kamil Aksoy kesti. Daha sonra Cemevi’ni gezen davetliler daha sonra yerel sanatçıların verdiği konseri izledi.
 
KAYNAK : Çorum Kent Haber - 31.07.2010

ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ MECİTÖZÜ ŞUBESİ CEM EVİ FAALİYETE GEÇTİ

Alevi Kültür Derneği Mecitözü Şubesi tarafından yaptırılan cem evi ibadete açıldı

Alevi Kültür Derneği Mecitözü Şubesi tarafından yapımı tamamlanan cem evi ibadete açıldı. Açılış töreni ve açılış cemi gerçekleştirildi.

Alevi vatandaşların yoğun ilgisi ile cemler yapılmakta kurbanlar kesilmekte ve lokmalar yenmekte olup birlik ve beraberlik ruhu gelişmekte olduğu gözlemlenmiştir. Cemlere ilginin beklenenden fazla olduğu gözlendi.

Vatandaşların katkılarıyla gerçekleştirilen bina üç katlı olup en üst katı cem evi olarak kullanılmaktadır.

Birinci katı mutfak ve yemekhane ikinci katı da dernek binası ve  kurs salonları olarak kullanıma başlamıştır. Dernek başkanı Muharrem ÜÇÜNCÜ binanın tüm alanlarının derneğimiz tarafından en verimli şekilde kullanılacağını söyledi.

Ayrıca binamızın etrafında bulunan arsaların da alındığını belirten ÜÇÜNCÜ arsalara toplam 15000 lira verileceğini 2000 lira kaparo verildiğini geri kalanı harmanda ödeyeceklerini belirterek vatandaşlardan yardım desteği istedi.

Yardımlarınızı T.C.Ziraat Bankası Mecitözü Şubesindeki  0083 49927314-5001 no:lu Alevi Kültür Derneği Mecitözü Şubesi hesabına göndermelerini rica ederiz. Banka dekontunu getirerek veya göndererek makbuz kestirmenizi rica ederiz.

Derneğimizin adresi: ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ MECİTÖZÜ ŞUBESİ

Ahmet Taner Kışlalı Cad.No:55 Mecitözü / ÇORUM

Bağış yapan tüm hayırseverlere şimdi den teşekkür ederiz.

Bağış yapan hayırsever vatandaşlarımızın isimleri ve bağış miktarları sitemizde  yayınlanacaktır.

KAYNAK : mecitozulucanlar.org - 31.07.2010

MECİTÖZÜ CEM EVİ 30 TEMMUZDA AÇILIYOR

Merkezi Ankara’da bulunan Alevi Kültür Dernekleri Başkanlığının Mecitözü Şubesi tarafından modern ve çağdaş bir yapı olarak yapılan CEM EVİ, Mecitözü'nün özlemini giderdi.

Mecitözü halkının ve ilçemize bağlı köylerinin yarısına yakınının ibadet yeri olan, yıllardır hatta asırlardır özlemini çektiği ilk ve tek Cemevine nihayet kavuştu. Cemevi, ilçemiz Doğu Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Ahmet Taner KIŞLALI Caddesi üzerinde olup 2000 metrekare arazi üzerine üç katlı olarak inşa edilmiştir.

Cemevi, merkezi Ankara’da bulunan Alevi Kültür Dernekleri Başkanlığının Mecitözü Şubesi tarafından modern ve çağdaş bir yapı olarak yapılmıştır. Bina üç katlı olup iç kısımları ile bulunduğu yer gezmeye ve görmeye değer bir yerdir. Bina hakkında Alevi Kültür Dernekleri Mecitözü Şube Başkanı Sayın Muharrem ÜÇÜNCÜ tarafından alınan bilgiye göre;  Binanın temelinin 2008 yılında atıldığı, depreme dayanıklı olarak yapıldığı ve  yapımında birinci sınıf malzeme kullanıldığı, maliyetinin 300 bin ( eski hesaptan 300 milyar ) liraya mal olduğu, bu miktarın bir kısmının borç olarak yapıldığı, yardım ve bağış yapmak isteyen vatandaşların yönetim kuruluna müracaat etmesinin beklendiği, iki yıl gibi kısa sürede tamamlanarak 30 Temmuz 2010 günü açılışı yapılarak hizmete açılacağı ve bütün vatandaşların davetli olduğu, bildirilmiştir.

Binanın zemin katı mutfak ve yemekhane olarak yapılmış, yemek masası ve sandalyeleri verzalit masa ve sandalyeden alınarak düzenlenmiş. Birinci katı; oturma odası, konferans salonu ve eğitici ve öğretici kurs salonu olarak  yapılmış ve düzenlenmiştir. Aynı katın ön cephesi sağlık ocağı olarak hizmet vermesi için Mecitözü Kaymakamlığına ve İlçe Devlet Hastanesi Başhekimliğine, Şube Yönetim Kurulu Başkanlığı tarafından müracaat edilmiş olup  aynı yerin sağlık ocağı olarak hizmet vermesi için gerekli girişimler devam etmektedir. Binanın ikinci katı ise Cem Evi olarak dizayn edilmiştir.

KAYNAK : Mecitozu Haber - 21.07.2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.