Meclis, Cemevlerini tartışmaktan kaçtı

Meclis, Cemevlerini tartışmaktan kaçtı

Meclis, Cemevlerini tartışmaktan kaçtı  ANKARA (21.10.2009)- CHP milletvekilleri ve Dersim Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, 'Cemevlerinin...

A+A-

Meclis, Cemevlerini tartışmaktan kaçtıMeclis, Cemevlerini tartışmaktan kaçtı
 
ANKARA (21.10.2009)- CHP milletvekilleri ve Dersim Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, 'Cemevlerinin ibadethane olması' için kanun teklifi verdi. Teklifin TBMM Genel Kurulu'nda doğrudan gündeme alınması reddedildi.

CHP milletvekilleri Durdu Özbolat, Şevket Köse, Ahmet Ersin ve Fuat Çay ile Dersim Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Meclis'te basın toplantısı düzenledi, Cemevleri'nin, Alevilerin ibadethane yeri sayılmasına ilişkin kanun teklifinin hükümet tarafından gündeme alınmamasını protesto etti.

Milletvekilleri, cami, cemevi, kilise, mescit, sinagog ve havranın, imar planları içerisinde yer alan ibadet yerleri kapsamında aynı şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Durdu Özbolat, Cemevlerinin yasal statüye kavuşturulmamasının ayrımcılık olduğunu ifade etti. Özpolat, Alevi çalıştaylarını eleştirdi, “Alevilerle oynamayın” dedi.

Ahmet Ersin, “Alevilerin kendi inançlarını, kültürlerini özgürce yaşayabilmeleri için ne yapmaları lazım, dağa mı çıkmaları lazım” diye sordu. CHP milletvekili, Alevilerin demokratik taleplerinin kabul edilmesini istedi. Ancak, partisinin Kürt sorunundaki ırkçı politikasını görmezden geldi.

Dersim Bağımsız milletvekili Kamer Genç de Hükümetin, Diyanetişleri Başkanlığı'ndaki halifeden fetva almadan, bu konuda adım atmasının mümkün olmadığını söyledi. Genç, “AKP, Diyanet işleri Başkanı'nın aradığı halifedir” dedi.

ATILIM - 21 Ekim 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.