Meclis tuvaletlerinde 'abdest' sıkıntısı

Meclis tuvaletlerinde 'abdest' sıkıntısı

Meclis tuvaletlerinde 'abdest' sıkıntısıTunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Meclis tuvaletlerinde abdest alanların yarattığı görüntülerin...

A+A-

Meclis tuvaletlerinde 'abdest' sıkıntısıMeclis tuvaletlerinde 'abdest' sıkıntısı

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Meclis tuvaletlerinde abdest alanların yarattığı görüntülerin Meclis'e yakışmadığını söyledi

TBMM'de, tuvaletlerde abdest alan milletvekilleri ve konukların sayısının artması şikâyet konusu oldu. Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, zaman zaman yabancı konukların da kullandığı Meclis tuvaletlerinde, sık sık ayakkabı ve çorabını çıkarıp kollarını sıvayarak abdest alan, kurulanmak için de tomar tomar tuvalet kâğıdı kullananların yarattığı görüntülerin Meclis'e yakışmadığını söyledi.

Konuyu önceki gece Genel Kurul'da gündeme getiren Genç, TBMM Başkanlığı'ndan bu konuda önlem almasını isterken, "Gidip camide abdest alsınlar" dedi.

Milliyet'e, tecrübeli bir siyasetçi olarak TBMM'nin geçmişini de çok iyi bildiğini kaydeden Genç, AKP iktidarı döneminde artan "tuvaletle abdest alanların" zaman zaman yabancı konukların da gözü önünde çağdaş bir ülkenin meclisine yakışmayan görüntüler sergilediğini söyledi. Genç, kurulanmak için tomar tomar tuvalet kâğıdı ve kâğıt havlu kullananların, tuvaletleri girilemez hale getirdiğini belirtti.

Ne saygısız adamsın!

Genç'in önceki gece Genel Kurul'da dile getirdiği şikâyet AKP'lilerin tepkisine neden olurken atışmalar tutanaklara şöyle yansıdı:

Genç: Meclis'in lavabolarında insanlar gelip de abdest almasın. Abdestlerini gitsinler caminin avlusunda alsınlar. Torbalarla kâğıtlar harcanıyor, yazık yahu!

Bayram Özçelik (Burdur - AKP) Ne saygısız adamsın!

Genç: Arkadaşlar, burası Meclis'tir. Burada, namazını kılmak isteyen gitsin camide abdest alsın efendim, yani burada, tuvaletlerde gelip de hemen yanında çoraplarını çıkarmanın bir anlamı yok.

Başkan Güldal Mumcu: Sayın Genç, konuya gelir misiniz lütfen.

Genç: Efendim, bunlar rejimle yakından ilgili şeyler. Cumhurbaşkanı seçilen adam, Çankaya Köşkü'nde her gün iftar yemeğini veremez, verirse kendi parasıyla verir arkadaş. Benim paramla veremezsiniz tamam mı, ben vergi veriyorum.

Mehmet Altan Karapaşaoğlu (Bursa - AKP): Kendi parasıyla veriyor, onun senin parana ihtiyacı yok.

SALİHA ÇOLAK Ankara
18 Ekim 2007 / Perşembe - MİLLİYET

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.