Meclis'te gergin Alevilik tartışması

Meclis'te gergin Alevilik tartışması

Meclis'te gergin Alevilik tartışmasıTBMM’de Tunceli bağımsız milletvekili Kamer Genç ile Devlet Bakanı Mehmet Aydın arasında Alevilik...

A+A-

Meclis'te gergin Alevilik tartışmasıMeclis'te gergin Alevilik tartışması

TBMM’de Tunceli bağımsız milletvekili Kamer Genç ile Devlet Bakanı Mehmet Aydın arasında Alevilik tartışması yaşandı. Genç, iktidarın Alevilere karşı ayrımcı yaklaştığını savununca öfkelenen bakan Aydın Genç’in sözlerini “yalan ve iftira” olarak niteledi.

ANKARA - Meclis Genel Kurulu’nda TRT kanununda değişiklik öngören tasarının görüşmeleri sırasında söz alan Tunceli bağımsız milletvekili Kamer genç, iktidarın Alevilere karşı ayrımcı politikalar izlediğini savundu. Genç, bürokrat atamalarında keyfi kararlar alındığını, yazılı sınavı geçenlerin sözlü sınavda elendiğini iddia etti. 

Kamer Genç, “Ayrımcı bir politika izliyorsunuz, hele Tuncelili olunca. Sizin iktidar kadar Alevi kitlesine karşı ayrımcı bir zihniyet iktidar görmedim. Yalan söylemiyorum, yalan söyleyenin Allah kökünü kazısın. Sizin bürokratlar böyle davranmıyorsa Allah beni cezalandırsın” dedi.

Bu sözlere tepki gösteren Devlet Bakanı Mehmet Aydın ise Kamer Genç’i yalancılıkla suçladı. Bakan Aydın, “Senin kadar kasıtlı kayıtlı yalan konuşan birisini tanımadım. Alevi ve Bektaşilikte gizlilik, iftira, yalan konuşma, incitme yoktur. Halis Bektaşi kültürü de Alevi adına seni protesto ediyorum” diye konuştu.

Aydın’ın sözleri üzerine Kamer Genç, “Milli Eğitim Bakanlığı’na bakın bir tane Alevi var mı?” diye sordu. Aydın, Kamer Genç’e “Hükümet diyorsunuz. Ben hükümetin üyesiyim” şeklinde cevap verdi.

Genel kuruldaki tartışma Meclis Başkanvekili Eyüp Cenap Gülpınar’ın araya girmesiyle son buldu.

NTV-MSNBC - 05 Haziran 2008 Perşembe

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.