Medya Sivas'ı unuttu

Medya Sivas'ı unuttu

Medya Sivas'ı unuttu Birkaç gazete dışında Madımak katliamının 15’inci yılını sayfalarına taşıyan olmadı35 aydınımızın yakılmasının...

A+A-

Medya Sivas'ı unuttu Medya Sivas'ı unuttu

Birkaç gazete dışında Madımak katliamının 15’inci yılını sayfalarına taşıyan olmadı

35 aydınımızın yakılmasının ardından önceki gün on binler katliamın yaşandığı Madımak Oteli’nin önünde anma etkinlikleri gerçekleştirdi. Anma etkinliklerine birkaç gazete dışında yer vermeyen medya, katliamın 15. yılında da bu ayıba kayıtsız kaldı.

Akşam: 15 yılık utanç

Akşam gazetesi haberinde, Sivas’ta katliamın hüznünün 15. yılında da aynı şekilde yaşandığını ve anma töreninin bir türlü müzeye dönüştürülemeyen ölüm oteli Madımak’ın önünde gerçekleştirildiğini yazdı.

BirGün: On binler hesap sordu

Gazete birinci sayfasından verdiği haberinde, katliamın 15’inci yıl dönümünde bir kez daha katliamın gerçek sorumlularından hesap sorulması gerektiğini yazdı.

Cumhuriyet: Yobazlar yaktı devlet baktı

Cumhuriyet gazetesi ‘Yobazlar yaktı devlet baktı’ başlığıyla verdiği haberinde, “35 aydının şeriatçılar tarafından yakılmasının yıl dönümünde on binler, katliamın yaşandığı Madımak Oteli’nde toplandı. Aralarında DSP lideri Sezer, DTP lideri Ayna, SHP lideri Karayalçın, ÖDP lideri Uras ve EMEP lideri Tüzel’in de bulunduğu yaklaşık 50 bin kişi katliamı protesto etti” ifadeleri yer aldı.

Radikal: Madımak Oteli müze yapılsın

Radikal haberinde, yaklaşık 50 bin kişinin katliamın gerçekleştirildiği Madımak Oteli’nde toplandığını ve katliamı protesto ederek “Sivas’ın hesabı sorulacak” sloganları attığını yazdı.

Milliyet: On binler Madımak önündeydi

Gazetenin birinci sayfasından verdiği haberde, “Katliamın 15. yılında on binler Madımak Oteli önünde toplanarak Madımak’ın müze yapılması isteğini bir kez daha haykırdı” ifadeleri yer aldı.

Evrensel: Türkiye Sivas’ı unutmadı

Gazetemiz Evrensel’in manşetten verdiği haberde, “Ülkenin dört bir yanında on binlerce kişi, katliamı ve arkasındaki zihniyeti bir kez daha lanetledi. Gerçek sorumluların ortaya çıkarılması istendi” ifadeleri yer aldı. Haberde ayrıca, sorumlularının bugün hâlâ iktidarda olduğu belirtildi. (MEDYA SERVİSİ)

EVRENSEL - 4 Temmuz 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.