Medya'da Korku Atmosferi var

Medya'da Korku Atmosferi var

Medya'da Korku Atmosferi Var"YOL TV, TÜM EZİLENLERİN SESİ OLACAK"    Türkiye'de sindirilmiş ve içi boşaltılmış...

A+A-

Medya'da Korku Atmosferi varMedya'da Korku Atmosferi Var

"YOL TV, TÜM EZİLENLERİN SESİ OLACAK"
   
Türkiye'de sindirilmiş ve içi boşaltılmış bir medya olduğuna dikkat çeken Alevi kanalı Yol TV’nin İstanbul Yayın Koordinatörü Vedat Kara, kanal olarak önemli bir atak yaptıklarını ve kanalı tüm ezilenlerin sesi olma yolunda geliştirdiklerini belirtti

Merkezi Köln'de bulunan Alevi kanalı Yol Tv, İstanbul'da yeni bir yapılanma aşamasında. Yol Tv, kendisini bugüne kadar televizyon ekranlarında yeterince ifade edemeyen bütün toplumsal kesimleri, "kendilerini kendi gözleriyle görme, kendi ağızlarıyla anlatma, kendi kulaklarıyla dinleme" fırsatı veren alternatif bir kanal olma amacında.

‘IRKÇILIĞA KAPALIYIZ’

İstanbul’daki yeni yapılanmanın başındaki isim Yayın Koordinatörü Vedat Kara, kanalın yaklaşımını şöyle tanımlıyor:

"İki şeye kapalıyız: Bunlardan ilki ırkçı ve şovenist söylem diğeri ise din tandanslı yaklaşım. Dini hassasiyetleri kaşımıyoruz. Bunun dışında samimi ve etik olan herşeye açığız. Hayata soldan ve muhalif bir bakış açımız var.  Alevilik anlamında da bir karışıklık var bir amacımız da bu karışıklığı gidermek."

‘YENİ BİR DİL YARATMALIYIZ’

"Sıradan bir kanal olmayacağız" diyen Kara, medyanın bugün içinde olduğu duruma da değiniyor: "Türkiye’nin omurgası kopmuş durumda. Medya’da 90’lı yıllarda bir kırılma yaşandı. Herşeyin içi boşaltıldı. İlk önce bozulan yerlerden biri oldu medya. Sindirilmiş bir medya var şu anda Türkiye’de. Eleştiri yapılmıyor. Yaratılan bu korku atmosferine razı olmamalı, mücadele etmeliyiz. Medya’da yapılan yanlışları sırf reyting uğruna yapmak zorunda değiliz. Fikrimizi doğru anlatacak yollar buluruz. Ne kuru teorik ne de içi boşaltılmış söylem. Yeni bir dil yaratmalıyız. Özellikle gerçek demokrasi için Sola ve bizim gibi medyaya herkesin ihtiyacı var."

"İZLEYİCİ SAMİMİYETİMİZİ ANLADI"

Yayın Koordinatörü Kara, tüm bu yaşanan süreçte insanların güvenecek kurumlar aradığını, bunun adresinin de Yol Tv olacağını söylüyor. Kara, kanal ve izleyici ilişkisine de dikkat çekiyor: "Biz şimdilik tam istediklerimizi yapamamıza rağmen, izleyicimiz  ve demokrasi güçleri bizim samimiyetimizi anladı. Bu çok önemli." Kara, reklam pazarına da değiniyor: "Biz birçok kanaldan daha fazla izlenmemize rağmen reklam daha az alıyoruz. Reklam verenlerin bize karşı ayrımcı bir bakış açısı var."

"KENDİ HABER AJANSIMIZI KURACAĞIZ"

Kara ileriki dönemde Yol Tv’de neler olacağını da şöyle özetliyor: "Alevi hassasiyetleri, demokrasi, insan hakları, birarada yaşam kaygısı hassasiyetlerimizi sürdüreceğiz. Bu doğrultuda proğramlar artacak. Önümüzdeki hedeflerden biri de ajans tekelini kırmak. Kendi ajansımızı kurarak, doğrudan bizim hassasiyetlerimizi yansıtan kendi ürettiğimiz haberleri yapacağız. Türkiye 50 kanal varsa ilk ona girmek istiyoruz. Şimdi izleyici bizim kanalı gördüğü zaman televizyonda duruyor biz bu izlenme süresini daha fazla olması için çalışıyoruz. Sol, demokrasi kadın hakları, Alevi düşüncesi gibi Türkiye’nin temel hassasiyetleri konusunda televizyon kanalının yanı sıra bir düşünce platformu olmak istiyoruz. Alevilerin TRT’si olmak istiyoruz. Kendi yaptığımız belgeseller var 1 Mayıs, 12 Eylül, Madımak gibi bu gibi belgeseller artacak."

OZAN BİLİR - BİRGÜN -  22 Eylül 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.