Mehmet Ağar'ın Koruması Tutuklandı

Mehmet Ağar'ın Koruması Tutuklandı

Mehmet Ağar'ın Koruması Tutuklandı    6 Kişiyi vurarak öldüren ve aranan eski Özel Harekât polisi Cemil Andırmak,...

A+A-

Mehmet Ağar'ın Koruması TutuklandıMehmet Ağar'ın Koruması Tutuklandı   

6 Kişiyi vurarak öldüren ve aranan eski Özel Harekât polisi Cemil Andırmak, Pendik'teki bir uyuşturucu baskını sırasında yakalandı

6 kişinin, Edirne'deki bir yolcu otobüsünde başlarından vurularak öldürüldüğü ve halk arasında "TEM" katliamı olarak Türkiye gündemini uzun süre meşgul eden olaya ilişkin aranan eski Özel Harekât polisi Cemil Andırmak, Pendik'teki bir uyuşturucu baskını sırasında yakalandı. İşlemlerinin ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Cemil Andırmak, tutuklanark hapse atıldı. Mehmet Ağar'ın bir dönem koruma polisi olduğu öğrenilen Andırmak, Edirne'de yargılanmış ve serbest bırakılmıştı. Hakkında 6 ayrı müebbet cezası bulunduğu belirtilen Cemil Andırmak'ın uzun süredir arandığı kaydedildi.

Uluslararası uyuşturucu ticaretine ilişkin 7 yıl önce açılan bir dava nedeniyle aranan ve söz konusu olaya ilişkin daha önceden ifadesi alınamayan Andırmak'ın, hakkındaki suçlamayı kabul etmediğini söylediği öğrenildi.

TEM Otoyolu'nda 21 Aralık 1997 tarihinde bir yolcu otobüsünde Ömer Balaban, oğlu Murat Balaban, Nedim Sevim, Bedri Kara, Halil Altınsoy ve Ayhan Fındık'ın başlarından tabancayla vurularak öldürülmesine ilişkin Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava kapsamında tutuksuz yargılanan Cemil Andırmak, müebbet hapis cezasına çarptırılmış, ancak, bu hüküm, Yargıtayca bozulmuştu.

25 Ekim 2007
KAYNAK: AKTİFHABER

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.