Mehmet FARAÇ : Vefa Bozası!

Mehmet FARAÇ : Vefa Bozası!

Vefa Bozası!AKP Anayasa Mahkemesi’ne verdiği tuhaf savunmasında “Laiklik yaşamı biçimi olamaz” derken bile aslında suçunu itiraf...

A+A-

Mehmet FARAÇ : Vefa Bozası!Vefa Bozası!

AKP Anayasa Mahkemesi’ne verdiği tuhaf savunmasında “Laiklik yaşamı biçimi olamaz” derken bile aslında suçunu itiraf etmişti! Yani Başsavcı’nın “AKP laiklik karşıtlarının odağı oldu” şeklindeki iddiasını bir kez daha kanıtlamıştı! Anlayacağınız savunma dosyasını mahkemeye götürenlerin üzerinde halen Milli Görüş gömleği vardı. AKP kalemşorlarını işte bu pervasızlık cesaretlendiriyor. Eski porno yazarları, “Laik yaşam saat kaçta başlar, nasıl başlar” diye her zamanki sululuklarını gösteredursunlar. Üzücü olan laikliğin çimentosu olan büyük bir kitleden yükselen çatlak sesler! Onlardan biri Vatan gazetesine, “Fethullah Hoca’yı bir filozof olarak görüyorum. Onun öcü gibi gösterilmesi yanlış. Nâzım Hikmet’e yapılanlar Gülen’e yapılmamalı” deyince bazı Alevi dernekleri haklı olarak tepki gösterdi. Onu savunmak ise Zaman gazetesine kaldı. Hüseyin Gülerce “Gülen’e Alevi vefası” başlıklı dünkü yazısında, “Cem Vakfı Başkanı İzzetin Doğan, diyalog ve uzlaşma adına vefalı bir çıkış yaptı. Sayın Doğan, öyle bir zamanda, öyle cesur bir çıkış yaptı ki, kıymeti yıllar sonra bile unutulmayacak” diye yazdı.

Belli ki Gülerce, “öyle bir zaman” diye iç geçirdiği satırlarla Fethullah Gülen’in Yargıtay’daki dosyasının karar aşamasından söz ediyor! Umarım bu “vefa”sı nedeniyle yıllar sonra İzzetin Doğan’ın ensesinde boza pişirilmez!

MEHMET FARAÇ
mfarac[et]cumhuriyet.com.tr
Cumhuriyet - 20 Haziran 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.