Mehmet Gül'ün evine polis baskını

Mehmet Gül'ün evine polis baskını

Mehmet Gül'ün evine polis baskını   Eski MHP İstanbul millletvekili Mehmet Gül'ün evi çete soruşturması kapsamında...

A+A-

Mehmet Gül'ün evine polis baskını  Mehmet Gül'ün evine polis baskını 
 
Eski MHP İstanbul millletvekili Mehmet Gül'ün evi çete soruşturması kapsamında polis tarafından basıldı. Ruhsatsız silahla yakalanan Gül'ün oğlu gözaltına alındı!

Kendilerini "derin devlet" olarak tanıtarak işadamlarından haraç alan Yeşil'in sağ kolu Zakir Selvi ile eski MHP milletvekili Mehmet Gül'ün oğlunun da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Çeteyle ilişkili oldukları belirlenen bir albay, bir emniyet müdürü, 2 polis memuru ve bir uzman çavuş hakkında ise soruşturma başlatıldı. Çete liderinin Mehmet Gül ile sık sık görüştüğü belirlendi.

Beşiktaş'ta bir esnaf Savcılığa başvurarak kendilerini "derin devlet, JİTEM ve Mahmut Yıldırım'ın adamları" olarak tanıtan bazı kişilerin, "Bayrak diktireceğiz, bize yardım et" diyerek kendisinden para istediğini söyledi.

REZİDANSTA BASKIN

Esnafın şikayeti üzerine harekete geçen İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, derin çeteye yönelik planlı "Matkap" operasyonuna başladı. Yapılan 10 aylık teknik takibin ardından çete elemanları birer birer yakalandı. Liderliğini Muşlu Orhan Aykut'un yaptığı çete elemanları düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalandı. Aykut Zeytinburnu'ndaki evde yakalanırken, çeteyle ilişkisi olduğu belirlenen 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın sağ kolu Zakir Selvi ve 3 adamı Selenium Recidence'a düzenlenen film gibi operasyonla yakalandı.

GÜL'ÜN OĞLU RUHSATSIZ SİLAHLA YAKALANDI

Çeteyle ilişkisi olduğu belirlenen eski MHP milletvekili Mehmet Gül'ün oğlu ise Edirne'deki evinde gözaltına alındı. Oğul Gül ile birlikte bir ruhsatsız silah ele geçirildi.

KENDİSİNİ VEKİLLERE JİTEM ÜYESİ OLARAK TANITTI

Çete lideri Orhan Aykut'un en yakın arkadaşlarına bile kendisini derin devletin adamı olarak tanıttığı belirlendi. Aykut'un milletvekilleri İhsan Arslan ve Abdullah Veli Seyda'ya kendisini derin devlet ve JİTEM elemanı olarak tanıtarak, 'PKK sizi tehdit ediyor, ama merak etmeyin biz sizi koruruz' diyerek yakın ilişki sağladığı ve vekillerin bu yakınlığından faydalandığı ileri sürüldü.

ÜST DÜZEY İLİŞKİLER KURDU

Aykut'un kendisi gibi Muşlu olan 'Yeşil' kod Mahmut Yıldırım'ın sağ kolu Zakir Selvi'yi de yanına alarak milletvekili, komutan, müdür ve polislerle yakın ilişki kurduğu belirlendi. Selvi'nin bir süre önce mahkeme kararıyla ismini Bedirhan Esenlik olarak değiştirdiği de belirlendi.

Milletvekillerini bile kandıran Aykut'un, bir dönem Muş'ta görev yapan bir albay ve bir emniyet müdürü ile yakın ilişki kurduğu ve onların bu nüfuzlarından faydalandığı öğrenildi. Albayın, çetenin haraç aldığı kişilerle irtibata geçerek makamına çağırttığı ve başlarına gelen işten devletin haberinin olduğu imajı yaratarak mağdurların şikayetçi olmalarının önüne geçtiği belirtildi. Aykut ve çetesine yardım yataklıkta bulunan, halen İstanbul'da görevli 2 polis memuru ile bir uzman çavuş hakkında da adli tahkikat başlatılacak.

MEHMET GÜL ARANIYOR

Çetenin ilişkide olduğu milletvekilleri aracılığıyla Muş, Siirt ve Batman'da harfiyat döküm alanı kiralayarak, çeteye sürekli gelir sağladığı belirtildi.

Çete liderinin MHP eski milletvekili Mehmet Gül'le sık sık görüştüğü belirlendi. Gül'ün milletvekillerini bizzat arayarak, çetenin işlerini çözdüğü tespit edildi.

Gül'ün dün gece Memorial hastanesine gittiğini öğrenen polis, bugün hastaneyi aradı ancak Gül'ü bulamadı. Mehmet Gül şimdi her yerde aranıyor. MHP'li Gül'e, geçtiğimiz aylarda karaciğer nakli yapılmıştı.

VATAN - 07 Ocak 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.