Mehmet Topal herşeyi meydana serdi: Isparta Rezaleti

Mehmet Topal herşeyi meydana serdi: Isparta Rezaleti

AABF'ye bağlı Wissloch Alevi Kültür Merkezi YK. üyesi ve Almanya Baden Würtemberg bölgesi eski Başkanı Mehmet Topal ISPARTA REZALETİNE dair bilinmeyenleri meydana serdi.

A+A-
Balık baştan kokar. Sonra bütün vücuda dağılıp sarar, öldürücü ve yok edicidir. Sokaklarda mücadele sonucu kazandığımız haklarımızı masa başındamı kayıp edeceğiz.

Her duyarlı canın buna diyecek bir şeyi olmalı. Isparta Cemevi açılışında yaşananları bir çoğunuz televizyon ve videolardan izlediniz. Valisi, belediye başkanı ve Veli Aydın'ın yiğeni Cemevi başkanı Sabriye Aydın'ında kıraldan çok kıralcılık yaparak örgüt temsilcisi Pir Sultan Abdal dernekleri genel başkanımız sayın Gani Kaplan'a saldırması, Veli Aydın ve Özkan Lafatan'ın Gani başkana 'teşekkür et ve konuşmayı bitir' diye telkinleriyle başkanımızın sesi kesilmiş ve kürsüden indirilmiştir. Böyle bir rezillik böyle bir aymazlık örgütlerimiz kuruldu kurulalı hiç yaşanmamıştır. Hatta yöneticilemizin konuşmalarını sindiremeyenler meydanı terk etmişlerdir.

Alevilerin taleplerini dinlemeye bile tahammül edemeyen belediye başkanı'' diyanet işleri başkanıma, cumhur başkanıma söz söyletmem, sen politika yapıyorsun, bölücülük yapıyorsun, konuşmanı kes ve in, buranın parasını ben verdim, betonu ben döktürdüm, elektriği ben çektirdim'' (sanki babasının parasıyla yaptı) saldırısına devam ederken Doğu Perinçek müridi Tunceliler dernek başkanı aynı zamanda Cemevi başkanı Sabriye Aydın da şak şakçılık yaparak belediye başkanına destek sunuyor ve söylediklerini tasdikliyor. Şimdi her şey ortadayken neden nüfusun %95 inin Sünni olduğu bir mahalleye gidip Cemevi yaptırılıyor.? Bu kararı kim verdi?

Alevilerin yoğun olduğu bir mahallede bir Alevi can 1700 m. Kare arsasını bağış yapıyor, gelin buraya yapalım Cemevini diyor kimse yanaşmıyor. Bu neden değerlendirilmedi de illa Sünni mahallesi seçildi. (Yoksa cami- cemevi projesinin ikinci bir versiyonunu mu hedeflenmiştir). Her ne kadar konfederasyon dan bazı kişiler bu bizim etkinliğimiz değil bizde misafir olarak gittik deselerde, temel atma törenlerinde n başlayarak programı düzenleyenler açıkça görüntülerde belli oluyor. Siz bu işin başından beri varsınız. Ve hatta anlatılanlara bakılırsa başkanımız Hüseyin Mat'ın temel atma töreninde yaptığı aynı konuşmadan o kadar rahatsız olmuşlar ki muktedirler inşaatı 8 ay durdurmuşlar. Asıl üstünde durulması gereken şudur.

 
1. Örgüt temsilcisi Gani Kaplan başkanımızı hangi hak ve yetkiyle kürsüden indirdi Veli Aydın ve Özkan Lafatan.
 
2. Sanatçılarımız ve bütün örgütlerimizin genel başkanları birlikte orayı terk ederken siz neden orda kalıp programa devam ettiniz. Tamam vali'm tamam belediye başkanım diyerek ' onlar gitti bakın, biz burdayız sizin gibi düşünüyoruz' mesajımı vermek istediniz sayın konfederasyon temsilcileri?
 
3. Örgüt orayı terketmişken Cafer Kaplan, Hasan Ali İçlek, Veli Aydın, Özkan Lafatan, Soner Solmaz sizler neden iptal etmedinizde açılış yaptınız. Bu muktedirlerde kurdele kestiniz. Yetmiyormuş gibi Cemevine girip gülbenkler okuyarak, deyişler söyleyerek duazimamlarla cem yaptınız. O gençlerimize semah döndürdünüz bir folklor gösterisi gibi.
Hiç vicdanınız sızlamadımı?
Hani bizim cemlerimize küskünler dargınlar giremezdi. Hani bizim cemimize avcılar bile alınmazdı. Peki siz nasıl oluyorda örgütümüzüzün var olma gerekçesi olan Alevilerin sorunlarını dile getiren yöneticilerimize hakaret eden, bizi dinlemek istemeyip konuşturmayan bu zatlarla cem olursunuz. Hiçmi utanma arlanma yoktur. Cem olmak zorundamıydınız muktedirlerle. Pir Sultan açılın kapılar şaha gidelim dediği için, derisi yüzülen Seyit Nesimi, Hallacı Mansur v.s ve Şah Hüseyin yenileceği ni bilmesine rağmen boyun eğmedi zalime karşı direndiği için şimdi anılıyorlar.
Ya siz nasıl anılacaksınız?
Sizin canınız onlardan kıymetlimiydi. Orasını Sivas'a Çorum'a çevireceklerdi diye yaygara koparıyorsunuz, ahkam kesiyorsunuz. Benim bildiğim Örgüt temsilcisi bütün bunları göze alan ve ona göre önlemlerinide alan ser verip sır vermeyenlerdir. Kendi can korkusunu inancımızın ve örgütsel taleplerimizin önüne çıkaranlardan yönetici olmaz.

 
4. Bu Örgüt bir Hürriyet süreci yaşadı. Bir seneye yakın devlet Hürriyet gazetesi aracılığıyla örgütümüzü çökertmek için elinden geleni ardına koymadı. İçimizdeki hainlerin sızdırdığı sahte bilgilerle bize vurdukça vurdu. Yeni yöneticilerimiz belki bu süreci yaşamamış olabilirler. Doğru tavır ve dik duruşumuzla bu süreci hemde güçlenerek atlattık. Veli Aydın bu süreçte neredeydi biliyormusunuz? Örgütün karşısında Hürriyet gazetesinin yanındaydı!
 
5. Avrupadanda para toplayıp gidip Erzincana Cemevi yaptık. Ve şimdi bu Cemevine giremiyoruz. Kim sorumluydu Veli Aydın!
 
6. Düzgün baba mekanına Cemevi yapalım denildi. Yine paralar toplandı Cemevi yapıldı. Şimdi Cemevine giremiyoruz. Çünkü orası devletin bir çalışma bürosu haline getirilmiş. Kim sorumluydu Veli Aydın!
 
7. Akraba ve yiğenlerinin olduğu bir Sünni mahallesine avrupadan da para toplayıp konfederasyonu da alet ederek gidip Ispartaya Cemevi yapıldı. Valisi, belediye başkanı ve yiğeni Sabriye Aydın Pir Sultan dernekleri genel başkanımız sayın Gani Kaplan'ı kürsüden indirdiler. Sorumlusu organizatörü kimdi Veli Aydın.

Bu ismin Alevi örgütüne yarardan çok zararı oldu. Kendi Cemevine bile giremeyenlerin ve rızalık alamayanların artık bu örgüte zarardan başka vereceği hiç bir şeyi kalmamıştır.
Veli Aydın Yol TV'ninde genel müdürüdür. Yol TV'nin genel durumu da ortadadır. Oraya çıkan insanlarda bellidir. Kurulduğu günden beri aldığımız hisseler, Verdiğimiz aylık 10 euro'larla birde katkı için her ay cemevlerimizden kesilen 100'er eurolarla bu televizyonumuzu yaşatmaya çalıştık ve çalışıyoruz. Yol TV eğer bu gün uydudan yayın yapamıyorsa, Aleviler bu kanalı izleyemiyorsa sadece İnternet üzerinden çok küçük bir kesim izliyor ve izlenme oranı sürekli düşüyorsa, ekonomik koşulları bu kadar kötüyse hep bu ehliyetsiz, liyakatsız yönetici ve program sunucuları yüzündendir. Böyle devam etmeyeceği aşikardır.

Artık Veli Aydın, Özkan Lafatan, Soner Solmaz, Mahmut Akgül istifa etmeliler. Bu işi yapamadıklar ortadadır. Artık yeni yüzler görmek istiyoruz ekranlarda. Bu işi yapabilecek bir çok gençlerimiz vardır. Şimdiye kadar bu gençleri hazırlamadıkları bile büyük bir hatadır. Derhal istifa etmelidirler. Aksi takdirde çok üzülerek söylüyorum. Yaşaması için çok mücadele verdiğim Yol TV ile ilgili bütün üyelik sorumluluklarımı yerine getirmiyeceğim. Bunuda bütün canlarımızla paylaşacağım.

 
Cafer Kaplan dede ve Hasan Ali içlek dedeninde kurdele kesmeleri cem yapmaları yenilir yutulur değildir. Biz Pirlerimizde böyle bir şey duymadık ve görmedik. Onları da bu YOL için ser verip sır vermeyen dedelere, babalara, analara, inanç kurullarımıza ve Pir Sultan' a ve Düzgün baba'ya havale ediyorum. Onların sorgusuda oralarda hakk meydanında yapılsın.
Saygı ve sevgilerimle. Aşk ile.
Mehmet Topal.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.