Mehmet Uzun vefat etti

Mehmet Uzun vefat etti

Yazar Mehmet Uzun vefat ettiDiyarbakır'da 15 yıldır kanser tedavisi gören ünlü yazar Uzun yaşamını kaybetti.Mide kanseri teşhisi konulmasının...

A+A-

Mehmet Uzun vefat ettiYazar Mehmet Uzun vefat etti

Diyarbakır'da 15 yıldır kanser tedavisi gören ünlü yazar Uzun yaşamını kaybetti.

Mide kanseri teşhisi konulmasının ardından bir süre önce yaşadığı İsveç'ten dönüş yaparak, Diyarbakır'a yerleşen Uluslararası Pen Üyesi Yazar Mehmet Uzun (54), dün akşam tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde yaşamını kaybetti.

Uzun, 2001 yılında Türkiye Yayıncılar Birliğinin ''İfade Özgürlüğü Ödülünü'' almıştı.

Evli ve 2 çocuk babası olan Mehmet Uzun, 13 Ekim günü doğum yeri olan Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde toprağa verilecek.

MEHMED UZUN KİMDİR?

1953 Siverek doğumlu. 1977 yılından bu yana Avrupa'da, İsveç'te yaşıyor. Kürtçe, Türkçe ve İsveççe edebi çalışmalarıyla çok dilli, çok kültürlü olan Mehmed Uzun, uzun yıllar İsveç yazarlar birliği yönetim kurulu üyeliği yaptı. Ayrıca İsveç Pen Klubu ve Uluslararası Pen Klup'ta aktif çalışıyor. İsveç ve dünya Gazeteciler Birliğinin de üyesidir. Bugüne kadar Kürtçe altı roman yazan Mehmed Uzun'un romanları başta Türkçe olmak üzere birçok dile çevriliyor. Denemeleri de çeşitli dergi ve gazetelerde yirmiye yakın dilde yayınlanıyor.

ESERLERİ

Aşk Gibi Aydınlık Ölüm Gibi Karanlık, Kader Kuyusu, Yitik Bir Aşkın Gölgesinde,Nar Çiçekleri Gendaş Y.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.