Mehter Marşıyla Açılış !

Mehter Marşıyla Açılış !

Mehter Marşıyla Açılış !Ehl-i Beyt Vakfı'nın Eyüp'teki genel merkez binasının açılışı mehter takımının konseriyle başladı....

A+A-

Mehter Marşıyla Açılış !Mehter Marşıyla Açılış !

Ehl-i Beyt Vakfı'nın Eyüp'teki genel merkez binasının açılışı mehter takımının konseriyle başladı. Osmanlı Devletinde savaşa giden askerleri cesaretlendirmek ve yüreklendirmek için kurulan mehter takımının "72 milleti bir gören, savaşa, şiddete ve insana kıymayı yasaklayan Alevilikle ve  Anadolu hümanizmasının öncüleri olarak nitelenen Alevilerle nasıl bir ilgisi olduğu merak konusu oldu. Fermani Altun'un mehter takımıyla nereyi fethe gittiğini bilmiyoruz ama Alevilerin gönlünü ve aklını fethedemeyeceği kesin. İşte 3 hilalli bayrakların dalgalandığı Ehlibeyt vakfının açılışıyla ilgili Milliyet'in haberi: 

Ehl-i Beyt'te 3 bakanlı açılış

Ehl-i Beyt Vakfı'nın Eyüp'teki genel merkez binasının açılışına, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, devlet bakanları Said Yazıcıoğlu ve Nimet Çubukçu katıldı

AKP'nin sıcak baktığı Dünya Ehl-i Beyt Vakfı'nın genel merkez binasının açılışına katılan eski KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, "AB üyeliği adı altında bizden istenen ilk iş Atatürk ilkelerinden vazgeçmektir. Neresi, hangisi sizin nerenize batıyor ki Atatürk ilkelerinden vazgeçmesini istiyorsunuz" dedi.

Denktaş'ın konuşması salonda büyük alkış alırken, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun alkışlamaması ve tören bitmeden ayrılması dikkat çekti.

Törene Denktaş'ın yanı sıra Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, devlet bakanları Said Yazıcıoğlu ve Nimet Çubukçu, eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve çok sayıda davetli katıldı. 

Açılış kurdelesini Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun ve bakanlar birlikte kesti. Törende ayrıca semah ve sema gösterisi yapıldı.  Altun, "Biz Dünya Ehl-i Beyt Vakfı olarak Alevi-Sünni ayrımını kabul etmiyoruz. İnsanların iyisi iyidir" dedi.

Bakan Yazıcıoğlu, "Önyargılardan kurtulmalı, fitne tohumunu yeşertenlere karşı birlikte durmalıyız" derken, Bakan Çubukçu ise "İnsanlığın önyargı, terör ve savaşlardan arındırılmış dünyada yaşamasının yolu sevgi ve barıştan geçiyor" diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Gönül de "Doğru yolu bulanların yaptığı eser olarak bu binanın yapılmasına destek verenleri kutluyorum, yolumuz bir akıbetimiz bir olsun" dedi.

Gül ve Toptan katılmadı

Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile TBMM Başkanı Toptan katılmadı. Vakıf Başkanı Fermani Altun'un hazırlattığı davetiyelerde Abdullah Gül ile Toptan'ın da törene katılacağı bilgisi yer alıyordu.

TAHSİN AKSU İstanbul - MİLLİYET - 13 Ekim 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.