Melih AŞIK : Alevi nefesi

Melih AŞIK : Alevi nefesi

Melih AŞIK : Alevi nefesiAlevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Turan Eser, Olli Rehn tarafından 5 Mayıs akşamı yemeğe davet edilmişti. Yemekte kendisine bir...

A+A-

Melih AŞIK : Alevi nefesiMelih AŞIK : Alevi nefesi

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Turan Eser, Olli Rehn tarafından 5 Mayıs akşamı yemeğe davet edilmişti. Yemekte kendisine bir mektup verdi. Mektubun bir bölümü şöyle:

“1998 yılından beri AB ilerleme raporlarına konu olan Alevi sorununa ilişkin olarak, 2008 yılına kadar olumlu hiç değişim olmadığı gibi, AKP hükümeti döneminde sorunlarımız daha da artmıştır.

Demokratikleşme ve bu sorunların çözümü yönünde tek bir adım bile atılmamıştır... TBMM gündemine gelen Alevilik sorunlarına ilişkin tartışma ve Alevilerin durumunu iyileştirmeye dönük yasal değişiklik önerileri AKP üyelerinin oyları ile red dedilmiştir. Buna ilişkin somut kanıtımız ise, 2006, 2007 ve 2008 yıllarında TBMM’ye getirilen ‘Madımak müze olsun’, ‘Cemevleri ibadet yeri olarak kabul edilsin’, ‘zorunlu din derslerinde ayrımcılığın giderilmesine dair’ tartışmalar ve en son olarak ‘2008 bütçesinden Alevilere pay verilmesi’ önergeleri AKP oyları ile reddedilmiştir.”

Nerede kaldı o reformcu ve özgürlükçü AKP!

Melih AŞIK'ın 7 Mayıs 2008 tarihli Köşe Yazısından alıntılanmıştır. / MİLLİYET

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.