Melih Gökçek'ten Kızılırmak suyu itirafı

Melih Gökçek'ten Kızılırmak suyu itirafı

Melih Gökçek'ten Kızılırmak suyu itirafı    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek, Kesikköprü...

A+A-

Melih Gökçek'ten Kızılırmak suyu itirafıMelih Gökçek'ten Kızılırmak suyu itirafı  
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek, Kesikköprü Barajı'ndan gelen Kızılırmak suyunun 21 gündür şehir içme suyu şebekesinde kullanıldığını açıklayarak, "Kimse de bunun farkına varmadı. İshal vakaları da artmadı" dedi.

Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Basın merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Kızılırmak'tan verilen suyunun son derece kaliteli ve sağlıklı bir su olduğunu iddia ederek Ankaralının 21 gündür Kesikköprü'den gelen Kızılırmak suyunu içtiğini itiraf etti.

Gökçek’in gizlice yaptığı bu uygulamanın sebebi ise meslek odaları ve demokratik kitle örgütlerinin vereceği tepkiden korkması Gökçek yaptığı basın toplantısında bu korkusunu şu sözlerle itiraf etti: “Bazı sivil toplum örgütlerinin bu durumu istismar ederek, ajitasyon yapmasını engellemek için bu gecikmiş açıklamayı yapıyorum. Ankaralılara hayırlı olsun. Böyle bir yola başvurduğum için halktan özür diliyorum.”

Ankara’da içilen suların sağlıksız olduğu açıklamalarının “ideolojik” olduğunu iddia eden Gökçek “Bu açıklamadan sonra da benzer çarpıtıcı açıklamalar gelecektir” dedi.

Halka gizlice zehir içirdi

Meslek odaları ve demokratik kitle örgütlerinin Kızılırmak suyunun zararlarına dair yaptıkları araştırma ve açıklamalara karşı Kızılırmak suyunu gizlice içme suyuna karıştırdığını belirten Gökçek aslında halka 21 gündür zehir içirdiğini itiraf etmiş oldu.

Meslek odalarının yaptıkları araştırma sonucunda Kızılırmak suyundaki sülfat, klorür ve sodyum miktarının “TS266 İçilebilir Suların Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri” ve “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” değerlerinin üzerinde olduğu tespit edilmişti. Odalar bu suyun özellikle bebek ve çocuklara zarar vereceğini söylerken sudaki sertliğin su kullanılan araç gereçlere dahi zarar vererek kullanım ömürlerini kısaltacağını ifade etmişti. Odaların araştırmalarında Kızılırmak suyunun sadece ishal gibi vakalara değil kansere de yol açabileceği belirtilmişti.

Meslek odalarının ve demokratik kitle örgütlerini Gökçek’in Kızılırmak suyunu gizlice Ankaralılara içirmesine sert tepki göstereceği tahmin ediliyor.

Sendika.Org - 28 Mayıs 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.