Melikoff'u anma töreni

Melikoff'u anma töreni

Melikoff'u anma töreni  Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu'nun (FUAF), Strasbourg Üniversitesi ile birlikte düzenlediği "Prof.Dr....

A+A-

Melikoff'u anma töreni Melikoff'u anma töreni
 
Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu'nun (FUAF), Strasbourg Üniversitesi ile birlikte düzenlediği "Prof.Dr. İrene Melikoff"u anma programına çok sayıda öğrenci, sivil toplum örgütü ve 20'ye yakın öğretim üyesi katıldı.

 
Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu (FUAF), geçtiğimiz yıl 9 Ocak'ta ölen Strasbourg Üniversitesi Türkoloji bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İrene Melikoff için düzenlenen anma programı büyük bir katılımla gerçekleşti. Strasbourg Üniversitesi'ndeki anma programında, üniversitede görev yapan 20 öğretim üyesinin yanı sıra çok sayıda öğrenci, dernek temsilcileri ile FUAF temsilcileri katıldı.

FUAF Başkanı David Durak Arslan, Prof. Dr. Melikoff'un Alevi toplumun onursal başkanı olduğunu belirterek, O'nu hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi. Bir ay boyunca değişik etkinliklerle anma törenlerinin devam edeceğine dikkat çeken Arslan, yakında Melikoff Vakfı'nın kurulacağı müjdesini verdi. Kızları Şirin, Laden, Sonja Melikoff da, anneleri için gösterilen saygının kendilerini çok mutlu ettiğini söylediler. Programa Mehtap Dikme bağlamasıyla renk kattı.

Melikoff'u anma töreni

Kimdir?

Yaklaşık 40 yıldır Strasbourg Üniversitesi'nde Türkoloji bölümünde öğretim üyeliği yapan prof. Dr. İrene Melikoff, Doğu, Şark bilimi, Türkiye ve özellikle Anadolu kültürünü tanıtırken, Alevilik felsefesi üzerine yaptığı bilimsel çalışmaları dünyaya tanıtmıştı.
 
Hürriyet - 22 Ocak 2010 / Levent GÜNDÜZ

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.