Memleket Adım Adım Şeriat'a Gidiyor

Memleket Adım Adım Şeriat'a Gidiyor

Memleket Adım Adım Şeriat'a Gidiyorİç çamaşırını vitrinde sergileyen esnaf tehdit edildi. Restoranda eşine sarılan doktor müessese...

A+A-

Memleket Adım Adım Şeriat'a GidiyorMemleket Adım Adım Şeriat'a Gidiyor

İç çamaşırını vitrinde sergileyen esnaf tehdit edildi. Restoranda eşine sarılan doktor müessese tarafından uyarıldı. Ajanslardan düşen bu iki haber mahalle baskısı kavramını yine gündeme getirdi. 'Duyarlı' vatandaşlar Malatya'da vitrine iç çamaşırı koyan esnafı tehdit etti, İzmir'de eşine sarılan doktora 'edepli davran' uyarısında bulundu

Vitrindeki sütyen iffeti zedelermiş

MALATYA/İZMİR - İç çamaşırını vitrinde sergileyen esnaf tehdit edildi. Restoranda eşine sarılan doktor müessese tarafından uyarıldı. Ajanslardan düşen bu iki haber mahalle baskısı kavramını yine gündeme getirdi.

Malatya'da iç çamaşırını vitrinde sergileyen esnaf, işyerlerinin altından atılan ‘Haya ve iffet zedeleniyor. Toplumun ahlakının daha da bozulmasına vesile olan bu tür davranışlardan sizi de vazgeçmeye çağırıyoruz” yazısı ile karşılaştı.

Sabah işyerlerini açtıklarında ‘Duyarlı Malatyalı kadınlar' imzasıyla atılan yazıyı gören işyeri sahipleri şaşırdı. Yazıda, vitrinlerde mankenlerin üzerinde sergilenen kadın iç çamaşırlarının kaldırılması istenirken, kadınların buradan geçerken utandıkları ve bu durumun gençlerin haya ve iffetini zedelediği iddia edildi. Yazıda, şöyle denildi: “Sayın İşyeri Sahibi; Malatyamız'da son zamanlarda mağazaların vitrinleri toplumun değer yargılarını hiçe sayan bir görünüme büründü. Bu gidişatın, geçlerimizin hayasını ve iffetini zedeledigini düşünüyoruz. Bayanlar olarak mağazaların önünden geçerken dahi utanıyoruz. Bu durumdan duyduğumuz rahatsızlığı size iletmeyi uygun gördük. Biraz insanlığı kalmış, vicdan sahibi herkesin duyarlı olacağını umuyoruz. Toplumun ahlakının daha da bozulmasına vesile olan bu tür davranışlardan sizi de vazgeçmeye çağırıyoruz. Unutmayalım ki; ahlaken çöken toplumlar ekonomisi ne kadan güçlü olarsa olsun, sömürge durumuna düşmekten kurtulamazlar. Kadını vitrin malzemesi, kazanç kapısı gibi görmek, kadının onur ve haysiyetini ayaklar altına almakla eş anlamlıdır. Kazanmak için her yolu meşru görmek kapitalislerin mantiğıdır. Sizi uyarıyor ve vicdanınızla baş başa bırakıyoruz. Duyarlı Malatyalı Kadınlar.”

Bu uyarı üzerine esnaf tedirgin olurken savcılığa başvuracaklarını söyledi.

Doktora uyarı

Memleket Adım Adım Şeriat'a Gidiyorİzmir, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doktor Ahmet Seçkin Önoğlu bir restoranda eşiyle yanyana oturmasına izin verilmediğini, eşinin yanında küçük düşürüldüğünü öne sürdü.

Kentteki, özel bir hastanenin yönetim kurulu başkanlığını yapan, Ege Doğumevi Tüp Bebek Merkezi Direktörü 49 yaşındaki Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doktor Ahmet Seçkin Önoğlu, dün, akşam saatlerinde ev kadını eşi Değer Önoğlu'yla birlikte İzmir'in en tanınmış balıkçı restoranlarından Levent Marina içindeki Sipari Restoran'a gitti. Eşiyle yanyana oturan Dr. Seçkin Önoğlu iddiaya göre bir garson tarafından eşinin karşısına oturması yönünde uyarıldı. “Eşimin yanında oturmak istiyorum. Neden oraya geçeyim” sorusuna, garsonun “Müessemizin kuralı, İleride uygunsuz durumlar olabileceği için böyle davranıyoruz” dediğini öne süren Dr. Önoğlu eşini de alıp restoranı terketti.

Gururum zedelendi

Güzel bir akşam yemeği için gittiği restoranda böyle bir uygulamayla karşılaşmasının kendisini şoke ettiğini dile getiren Doktor Ahmet Seçkin Önoğlu, “Böyle davranılmasıyla gururum zedelendi, onurum kırıldı. Eşimin yanında aşağılandım. Önce kendi adıma sonra İzmir için üzüldüm. Edepsiz davranışların önüne geçilmesi amacıyla böyle bir uygulamanın yapıldığı söylendi. Artık, Anadolu'nun en ücra yerlerinde bile bu tür uygulamalar yok. Eşle, sevgiliyle yanyana oturamamak dünyanın en aşağılık uygulaması” dedi. Eşinin de yaşadıklarına çok sinirlendiğini dile getiren Önoğlu, “Bu olayın hukuksal boyutunu yaratmayacağım. Ancak, Tabibler Birliği ve restoranla ilgisi olan tüm birimlere başvuracağım. Şikayetimi dile getireceğim. Bu davranışlarını kabul etmeyeceğim” dedi.

'Böyle bir uygulama yok'

Restoran sahibi Mehmet Önen ise, bir kadın ile bir erkeğin yanyana oturtulmamasıyla ilgili bir uygulamalarını bulunmadığını belirtti. Önen, Doktor Önoğlu'nun, çok rahat bir şekilde ayaklarını uzatarak eşinin yanına oturduğunu, gelip geçenlerin, yemek taşıyan garsonların takılıp düşmemesi ve diğer müşterilerinde rahatsız olmaması için eşinin karşısına geçip oturması yönünde uyarıldığını kaydetti. (dha)

TURAÇ TOP / MİKAİL PELİT
RADİKAL - 2 Haziran 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.