Menemen Alevileri Bayramda Buluştu

Menemen Alevileri Bayramda Buluştu

Menemen Alevileri Bayramda BuluştuPir Sultan Abdal Kültür Derneği Cem ve Kültür Evi’nde yaklaşık 1500 alevi vatandaşın katıldığı...

A+A-

Cem evindeki bayramlaşmaya yaklaşık 1500 Alevi vatandaş katıldıMenemen Alevileri Bayramda Buluştu

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Cem ve Kültür Evi’nde yaklaşık 1500 alevi vatandaşın katıldığı Kurban Bayramı kutlaması yapıldı. Cem Evinde düzenlenen bayramlaşma ve kurban pilavı dağıtımına, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP Menemen İlçe Başkanı Av. İsmail Akıncı, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Türkmen, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve yaklaşık 1500 Alevi vatandaş katıldı.

Bayramlaşma ve birlik kurban pilavı dağıtımından önce bir konuşma yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Menemen Şubesi Cem ve Kültür Evi Başkanı Erdal Güneş, derneğin kurulduğu günden bu güne kadar birlik kurbanının 7 ncisini düzenlediklerini hatırlatarak, geçen yıl taşındıkları Cem evinde geçirdikleri 2 nci kurban bayramı olduğunu söyledi. Güneş, “Bizlere bu cem evimizde inançlarımızı yaşatmamızı sağlayan başta Belediye Başkanı Tahir Şahin olmak üzere, emek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Dostu da, düşmanı da ayırt ederiz!

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Menemen Şubesi Cem ve Kültür Evi Başkanı Erdal GüneşAlevilerin yüzyıllardır yok sayıldıklarını, ezildiklerini ve Alevi vatandaşlara kıyıldığını belirten Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Menemen Şubesi Cem ve Kültür Evi Başkanı Erdal Güneş, inanç ve kültürlerini unutmadıklarını vurgulayarak, “Günümüzün şartlarında Aleviliğin yaşaması ve çocuklarımıza taktarabilmemiz için cem evleri bir ihtiyaç bir zorunluluk olmuştur. İzmir’de yaşayan biz aleviler bu konuda şanslıyız. Herhalde Türkiye’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız, Menemen Belediye Başkanımız ve çevre belediye başkanlarımız kadar bu duyarlılığı gösteren, bu kültüre sahip çıkan başka belediye başkanları yok denecek kadar azdır. Cem evlerimize dozerleri dayayıp yıkmaya çalışan, cem evleri cümbüş yerleridir diyen belediye başkanlarını da tanırız, bizlere cem evlerimizi yapıp hizmetimize sunan belediye başkanlarını da bir o kadar iyi tanırız. Biz Aleviler dostu da düşmanı da ayırt ederiz. Bizim inancımıza kültürümüze hizmet eden ve destek olup yanımızda olan yerel yöneticilerin bizlerde yanlarında olacağız. Bunun da en net yanıtını 29 Mart 2009 yerel seçimlerde vereceğiz. Şunu net olarak belirtmek istiyoruz. Cem evlerimiz biz Alevilerin inanç merkezleridir. Cem evlerimizin ve Alevi inancının tanınmasını istiyoruz” diye konuştu.

Cem evindeki bayramlaşmaya yaklaşık 1500 Alevi vatandaş katıldı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Menemen Şubesi Cem ve Kültür Evi Başkanı Erdal Güneş’in ardından mikrofona gelen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise, Cem evinde Alevi vatandaşlarla birlikte Kurban Bayramını kutlamaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Cem evleri ibadethanedir.

Şahin, “Cem evlerimiz nedir ne değildir diye herkes tarafından konuşulmakta değerlendirilmekte. Ben cem evinde neler olduğunu neler olmadığını tek kelime ile özetlemeden önce böylesine bir mekanda bulunmanın huzurunu ve onurunu tattığımı, bu keyfi yaşadığımı belirtmek isterim. Cem evleri bir ibadethanedir. Cem evlerini ibadethane gibi görmeyen toplumu buradan bütün yüreğimle kınıyorum. Aleviliğin ne olduğunu ne olmadığını hepimiz topluma anlatmalıyız” dedi.

Bu ülkeyi kurtaracak olan sizlersiniz.

Menemen Belediye Başkanı Tahir ŞahinMenemen Belediye Başkanı Tahir Şahin Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşmaya katıldığı Menemen Cem Evinde yaptığı konuşmada, “Alevi vatandaşlarımız aydın, çağdaş insanlardır. Aleviler çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşatılması adına laiklik ilkesinden asla vazgeçemeyen toplumlardır. Böylesine güzel bir toplum, bu ülke için her şeyini ortaya koyarken, bu süreçlerde ülkede neler olduğuna bakınca şaşkınlık içersinde kalıyoruz. Herkesi birbirine kırdıran bir anlayış bu ülkede ne yazık ki bugünkü şartlar da iktidar konumunda. Ülke genelinde sayılacak birçok hadise var. Ancak asla içime sindiremediğim girişimler var ki, kendini aleviyim diye tanıtan insanlar, hem Alevilik inancına, hem de bu ülkeye ihanet eden bu insanları kınıyorum. Bu ülkede 4 ay sonra çok ciddi bir seçim var. Bu ülkenin nereye götürülmek istendiğini biliyoruz. Biz bütün bunların karşısında herkesin birlik beraberlik içinde olması gerekmektedir. Bizler Kemalist düşünceye hakim olan insanlarla birlikte mücadele etmeliyiz. Böyle bir  toplum var mı. Bence var. İşte bu çağdaş, aydın, demokrasiye, özgürlüğe inanmış toplum sizlersiniz. Bu ülkeyi gerçekten kurtaracak olan sizlersiniz. Bende sizlerin arasında bulunmaktan onur duyuyorum” diye konuştu.

KAYNAK : AHMET ÇİÇEK / MENEMEN – Menemen.net – 12 Aralık 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.