Menemen Cemevine Taşlı Saldırı

Menemen Cemevine Taşlı Saldırı

Menemen Cemevine Taşlı SaldırıYapılan taşlı saldırı sonrası Cem Evi’nin camları ve kapıları zarar gördü.Pir Sultan Abdal Kültür...

A+A-

Yapılan taşlı saldırı sonrası Cem Evi’nin camları ve kapıları zarar gördü.Menemen Cemevine Taşlı Saldırı

Yapılan taşlı saldırı sonrası Cem Evi’nin camları ve kapıları zarar gördü.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Menemen Şubesi Cem ve Kültür Evi’ne taşlı saldırı. Kurban Bayramının 3 ncü günü Cem Evi’nde yapılan bayramlaşma ve Birlik kurbanı programının ardından akşam kimliği belirsiz kişi ya da kişilece yapılan taşlı saldırıda Cem Evi’nin kapı ve camları zarar gördü. Saldırıyı yapanlar aranıyor.  Bu taşlı saldırı Menemen Uğur Mumcu Mahallesi’nde bulunan Cem Evi’ne bir ay içinde yapılan 3 ncü saldırı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Menemen Şubesi Cem ve Kültür Evi Başkanı Erdal Güneş yaptığı açıklamada bu bu saldırının son bir ay içinde üçüncü saldırı olduğunu hatırlatarak, “Cem evimize yapılan taşlı saldırı sonrası camlarımız kırıldı, kapılarımız zarar gördü. Cem Evi duvarlarınıda küfürler yazıyorlar” dedi. Güneş, “Bu çirkin saldırıları, hangi kültüre, hangi inanca, hangi düşünceye yapılırsa yapılsın bizleri üzer, yaralar. Hele bu saldırılar inanç merkezlerine olursa” diye konuştu.

Menemen Cemevine Taşlı Saldırı

Menmen Uğur Mumcu Mahallesinde bulunan Cem Evi’ne yapılan saldırının ardından Alevi vatandaşlar Cem Evi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Bu saldırıların 9 Kasım Ankara büyük Alevi buluşması sonrasına denk gelmesini anlamlı bulduklarını açıklayan Cem Evi Başkanı Erdal Güneş, “Aleviler tarihinde ilk defa kendi talepleri için meydanlar aişndi. En demokratik haklarını haykırdı. Demek ki birileri rahatsız oldu. Biz Aleviler yüzyıllardır inkar edildik, katledildik, derimiz yüzüldü, başımızı verdik. Bir gecede 40 bin cnaımız kuyulara dolduruldu. Maraşta, Çorumda, Sivas’ta, Gazi’de katledildik. Yılmadık, bitmedik. İnancımızı, kültürümüzü bu günlere kadar getirdik. Cem Evi’mize yapılan bu saldırılar bizleri yıldıramayacaktır. Yapılan saldırılar hakların, inançların, kültürlerin kardeşliğine yapılan saldırıdır. Bu saldırıyı yapanları, yaptıranları kınıyoruz. Onların çekmek istedikleri oyunlara gelmeyeceğiz. Herkersi üzelerine düşen görevleri yapmaya, sağduyuya çağırıyoruz” diye konuştu.

KAYNAK : Menemen.net - Alevihaber.com - 12 Aralık 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.