Menemen'de Maraş Katliamı Anması

Menemen'de Maraş Katliamı Anması

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Menemen şubesi tarafından, Maraş katliamının 30. yılı nedeniyle 26 Aralık 2008 Cuma akşamı bir anma etkinliği düzenlendi....

A+A-

Menemen'de Maraş Katliamı AnmasıPir Sultan Abdal Kültür Derneği Menemen şubesi tarafından, Maraş katliamının 30. yılı nedeniyle 26 Aralık 2008 Cuma akşamı bir anma etkinliği düzenlendi. PSAKD Menemen Cem ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlik dünyada ve ülkemizde hayatını kaybeden devrim ve demokrasi şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan Şube başkanı Erdal GÜNEŞ konuşmasında “bu tür katliamlarla bizleri bölmeye, parçalamaya ve yok etmeye çalışanlar, bunu başaramayacaklarını anladıkları andan itibaren asimilasyon politikalarını devreye sokarak bizi ve inancımızı yok etmeye çalışıyorlar" dedi.

Maraş katliamının sorumlularının yargılanmadığını ifade eden konuşmasını GÜNEŞ konuşmasını şu cümlelerle bağladı; “Örgütsüz halk güçsüz halktır. Bugün öğretimize, felsefemize daha fazla sahip çıkmamız gereken günlerdir. Örgütlenmeliyiz, Ağıt yakarak tükenmektense Pirsultanlar, Nesimiler gibi bu yolda bedel ödeyen önderlerin yolundan yürümeliyiz.”

Maraş katliamını tanıklarıyla anlatan sinevizyon gösetiminin hemen sonrasında. “Egeden Anadolu’ya Halk Sahnesi” tiyatro grubu “KANLI MARAŞ ELLERİ” adlı oyunu sergiledi. Duygulu anların yaşandığı etkinlikte son olarak PSAKD Menemen şubesi müzik grubu türkülerini Maraş katliamında yitirdiğimiz canlarımız için söyledi.

19.00 da başlayan etkinlik 21.30 da sona erdi.

KAYNAK : Alevihaber.com - 28 Aralık 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.