Menemen'den Ankara'ya Büyük Alevi Yürüyüşü

Menemen'den Ankara'ya Büyük Alevi Yürüyüşü

Menemen'den Ankara'ya Büyük Alevi YürüyüşüAlevi Bektaşi Federasyonu (ABF) tarafından 9 Kasım 2008 Pazar günü...

A+A-

Menemen'den Ankara'ya Büyük Alevi YürüyüşüMenemen'den Ankara'ya Büyük Alevi Yürüyüşü

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) tarafından 9 Kasım 2008 Pazar günü Ankara’da düzenlenecek mitinge Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Menemen Şubesi Cem ve Kültür Merkezi’nden de kitlesel katılım olacak.

Aleviler ilk kez kendi istekleri için meydana inecekler

İlk kez düzenlenecek mitingde Aleviler kendi talepleri için Ankara’da bir araya gelecekler. Aleviler, daha önce emek, demokrasi, laiklik, kadın hakları gibi konularda sivil toplum örgütlerinin düzenledikleri miting ve toplantılara destek vermişlerdi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Menemen Şubesi Cem ve Kültür Merkezi Başkanı Erdal Güneş yaptığı açıklamada, “Gün geldi kadın olduk, gün geldi işçi, işsiz, öğrenci, memur olduk. Gün geldi tüm ezilmişlerin ve mağdurların, hak arayanların yanında olduk. Şimdi biz Aleviler bu toplumsal kesimlerden destek bekliyoruz” dedi.

Diyanet lağvedilsin bütçesi eğitime ve sağlığa aktarılsın

AİHM ve Danıştay’ın zorunlu din dersi uygulamasının yanlışlığını verdikleri kararlarla tespit ettiklerini belirten Güneş, “AKP iktidarı söz konusu mahkeme kararlarını uygulamamaktadır. Zorunlu din dersi zulmüne karşı yürüyeceğiz. Diyanet devasa bütçesiyle sadece suni inancına hizmet ediyor. Diyanetin lav edilmesi, eğitime ve sağlığa hizmet etmesi için daha fazla bütçe ayrılması için yürüyeceğiz. Bin yıldır Alevilerin inanç merkezi olan Cem evlerimizi cümbüş evi görüp, inanç merkezi olarak kabul etmeyen zihniyete karşı yürüyeceğiz. Ozanlarımızın, yazarlarımızın, semahçılarımızın diri diri ateşe verildiği Madımak otelinin hala et lokantası olarak işletilmesinin utancını kaldırmayan zihniyete karşı yürüyeceğiz” diye konuştu.

Destek bekliyoruz

09 Kasım 2008 Pazar günü Ankara Sıhhiye Meydanına yapacakları yürüyüşü, demokrasi yürüyüşü olarak adlandıran pir Sultan Abdal Kültür Derneği Menemen Şubesi Cem ve Kültür Evi Başkanı Erdal güneş, yoksulluktan, yolsuzluktan arınmış, laik ve demokratik bir ülke istemi için, insan hakları, eşit yurttaşlık hakkı için yürüyeceklerini dile getirerek, “Güçlü bir sesle hayır diyebilmek için başlattığımız bu eylemde sendikaların, demokratik kitle örgütlerinin, sol siyasi partileri, musahip yoldaş olarak görmek istiyoruz. Ayrımcılığa değil eşitlik talebinde bulunan Alevilere destek vereceklerine inanıyoruz” dedi.

Katılım Türkiye’nin her yerinden olacak

Türkiye’nin her yerinden 9 Kasım 2008 Pazar günü Ankara’ya gelineceğini hatırlatan Erdal güneş, Menemen Cem Evi önünden 08 Kasım 2008 Cumartesi akşamı ücretsiz otobüs kaldıracaklarına işaret ederek, isteyen vatandaşların isimlerini Cem Evi’ne yazdırabileceklerini de belirtti.

KAYNAK : MENEMEN NET HABER GAZETESİ
WWW.MENEMEN.NET - 5 Kasım 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.