Meral TAMER : Belediye'den referanduma "evet" çekleri

Meral TAMER : Belediye'den referanduma "evet" çekleri

Belediye'den referanduma "evet" çekleriMERAL TAMERElimizde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş'ın imzasıyla...

A+A-

Meral TAMER : Belediye'den referanduma "evet" çekleriBelediye'den referanduma "evet" çekleri

MERAL TAMER

Elimizde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş'ın imzasıyla Bağcılar'da evlere 2 hafta önce dağıtılan alışveriş kuponları var. 10 aralık tarihine kadar geçerli. Migros, Kiler, Tansaş, Şok ve Kim mağazalarında kullanılabiliyor.

CHP'nin yeni Bağcılar İlçe Başkanı Zeki Çetin iletti bize bu kuponları. Hatta kuponların verildiği Gülsiyen Özdemir'i, asistanım Özlem'le buluşturdu da...

Gülsiyen Hanım'a 25'er YTL'lik 4 kupon verilmiş. Çünkü 3 çocuğuyla birlikte yaşıyor. Eşinden ayrılmış. Yaşam koşulları çok zor, ama referandumda evet demeye de, bu alışveriş kuponlarını kullanmaya da hiç niyetli değil.

Faturada ad ve telefon!

Özlem, kuponlardan biriyle alışveriş yapmak için Kiler'e gitti. Alışverişten önce kuponun onaylanması gerekiyormuş. Kasada kuponun üzerindeki seri numarası bilgisayara giriliyor ve kredi kartı slibi gibi bir fiş çıkıyorsa, çekinizin onaylandığı anlaşılıyor.

Alışverişiniz bitince kasalardan birinde para yerine o fişi ve kuponunuzu veriyorsunuz. Ancak kasiyer hanım, faturanızı size vermeden önce üzerine mutlaka isminizi ve telefon numaranızı not ediyor. Bir kopyası da kendisinde kalıyor.

AKP bunu hep yapıyor

AKP'li belediyelerin alışveriş kuponları yeni değil. Bugüne kadar gerek genel seçimler, gerekse yerel seçimler öncesinde kupon dağıtım işlemi yoğunlaşıyordu. Yeni ve ilk olan, referandum için de aynı yönteme başvurulmuş olması.

Alışveriş kuponları, bir karton koruyucunun içinde. İç kapakta Dr. Kadir Topbaş imzalı şu yazı yer alıyor:

"Bizler, geçmişten bugüne yardımlaşma ve paylaşma geleneğini yaşatan bir milletin çocuklarıyız. Anayurdumuz Horasan'da yardım odaları yapılırdı. Yardım etmek isteyen odaya yardımı bırakır, ihtiyacı olan da oradan alırdı. Alan el ile veren el birbirini görmezdi.

Biz, hepimiz bu güzel şehirde yaşayan 14 milyonluk bir aileyiz. Ailemizden bazılarının refah ve bolluk, bazılarının ise yokluk ve keder içinde yaşaması bize mutluluk getirmez.

İşte bu yüzden, bu kentteki her ihtiyaç sahibine ulaşmak ve karşılaştıkları her türlü zorlukta yanlarında olmak için çalışıyoruz. Umudum, ihtiyaç sahibi olup da elimizi uzatamadığımız hiç kimsenin kalmaması."

Yeşil alana referandum

Başbakan Erdoğan, Bayram öncesi CNN Türk'te katıldığı canlı yayında "Türkiye'nin artık referandumlara alışması gerek. Referandum, sadece siyasi konularla sınırlı olmayacak. Yerel olarak referandum yapılabilecek bir çerçeve oluşturulabilir," demiş, hatta örnek de vermişti:

"Mesela kalkıyor birisi, parası-pulu var yüklü. Yeşil alan olan arsasını imara açayım diyor. Bu işi de bağlar mı, bağlar. Ama halka sorsan, halk böyle bir şeyi istemez. Halkın sahibi olduğu bir yer, halkın iradesi olmadan birilerine peşkeş çekiliyor."

Şimdi benim kafam iyice karışmış durumda! Zira o yeşil alanları imara açanlar, cebi dolu arsa sahiplerine peşkeş çekenler, yine AKP'li belediyeler; hatta büyükşehir belediyeleri...

Tayyip Bey AKP'li belediyelerin bu tasarruflarını, referanduma gitmeden durdurmaktan aciz mi? Belediyelere geçiremediği sözü, yine belediyeler aracılığıyla dağıttırdığı alışveriş kuponlarıyla halka referandumda mı söyletecek?

MERAL TAMER - MİLLİYET

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy5688 = 'mtamer' + '@';

addy5688 = addy5688 + 'milliyet' + '.' + 'com' + '.' + 'tr';

var addy_text5688 = 'mtamer' + '@' + 'milliyet' + '.' + 'com' + '.' + 'tr';

( '' );

5688 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


16.10.2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.