Merinos'ta şeriat gölgesi

Merinos'ta şeriat gölgesi

Merinos'ta şeriat gölgesiAKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi, tekstil fabrikasının yerine açılan Kültürpark’ta...

A+A-

Merinos'ta şeriat gölgesiMerinos'ta şeriat gölgesi

AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi, tekstil fabrikasının yerine açılan Kültürpark’ta bulunan lokantaları ihaleye bile çıkarmadan içki satmayan yandaş işletmelere verdi

BURSA (Cumhuriyet) - AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi, Merinos Kültürparkı’ndaki lokantaları ihaleye bile çıkarmadan içki servisi yapmayan işletmelere verdi. Bursa Kebapçısı’nın sahiplerinden İbrahim Avşar, “İçki bize ters. Büyükşehir’de böyle istiyor” dedi.

Atatürk’ün isteğiyle yaptırılan Merinos Fabrikası, 1938’de açıldı. Yıllarca Türk tekstilinin lokomotifi olan işletme, zarar ettiği gerekçesiyle kapatılarak büyükşehir belediyesine devredildi. Büyükşehir belediyesi de 200 bin metrekarelik alanda Merinos Kültürparkı ile Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi inşa etti. Yaklaşık 150 milyon YTL’ye mal olan merkezdeki lokantalar ise tartışma yarattı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ihaleleri kendine yakın firmalara verebilmek için Merinos Kültürparkı’nın işletmesini kendi şirketi olan Bursa Fuarcılık AŞ’ye (BURFAŞ) devretti. BURFAŞ da davet yöntemiyle içki servisi yapmamalarıyla bilinen iki firmaya Kültürpark’taki lokantaları kiraladı. Lokantaların cuma namazı saatinde servis yapmayan Hayat Lokantası ve içki servisi yapmayan Bursa Kebapçısı’na verilmesi tepki çekti.

‘AKP mirası yok etti’

Eski CHP Osmangazi İlçe Başkanı Ahmet Memişoğulları AKP’nin hem Atatürk’ün mirası olan Merinos’u yok ettiğini hem de yerine yapılan komplekste içki yasağı getirdiğini belirtti.

Kamuoyunu bu duruma tepki göstermeye çağıran Memişoğlu, “Demeçlerinde projenin Bursa turizmine çağ atlatacağını söylüyorlardı. İçki yasağıyla mı turizm çağ atlayacak? TÜRSAB ve parkın yapımına katkıda bulunan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bu yanlışın üzerine gitmeli. Yıllar sonra Merinos’un üzerine şeriatın gölgesi düştü. Burası uluslararası kongre ve kültür merkezi olarak da kullanılacak. Yabancılar geldiğinde içki içmek isterlerse yok mu denecek” diyerek kaygılarını dile getirdi.

Cumhuriyet - 28.08.2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.