Mersin Cemevi “evinde kal masası” oluşturdu

Mersin Cemevi “evinde kal masası” oluşturdu

Mersin Cemevi yönetimi 65 yaş üstü yurttaşlar için "Evinde Kal Masası" oluşturdu. Her geçen gün koronavirüs salgını yayılıyor. Tüm dünyada ölüm oranlarında en üst noktada ise 65 yaş ü

A+A-

Her geçen gün koronavirüs salgını yayılıyor. Tüm dünyada ölüm oranlarında en üst noktada ise 65 yaş üstü insanlar bulunuyor. Türkiye’de geçtiğimiz günlerde alınan kararla 65 yaş üstüne sokağa çıkma sınırlandırması getirildi.

Kararın ardından “evde kal” çağrıları sık sık yapılırken, evde kalanların yalnız kalmamaları ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere çeşitli kurumlar ve gönüllüler çalışmalar yapıyor.

Bu kurumlardan biri de Mersin Cemevi. Mersin Cemevi “Evinde Kal Masası” oluşturdu. Konuya dair açıklama yapan Mersin Cemevi Şube Sekreteri Özgür Emire, “Koronavirüs ile mücadele kapsamında risk grubunun çoğunluğunu oluşturan 65 yaş üstü büyüklerimiz ve diğer tüm vatandaşlarımız için “Evinde Kal Masası” oluşturduk. 7/24 faal olacak bu masaya gelen talepler doğrultusunda vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının  hızlı, sorunsuz ve doğru bir şekilde karşılanması için gerekli kurum ve kuruluşlara yönlendirme sağlanacaktır” dedi.

Mersin Cemevi’nde, 65 yaş üstü 1700 üyenin bulunduğu belirten Emire, “Gerek inancımızın yeni nesillere aktarılmasında gerekse Cemevimizin bugünlere gelmesinde emeği olan 65 yaş üstü üyelerimizi arayarak yalnız olmadıklarını hatırlatıyoruz. Kıymetli büyüklerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından karşılanması hususunda da gerekli hassasiyeti göstererek, 7/24 aktif olarak çalışacak “Evinde Kal Masası”nı oluşturduk. Mersin Cemevi olarak bizler büyük bir aileyiz, özellikle aile büyüklerimizi ve  vatandaşlarımızı bu zorlu süreçte asla yalnız bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı.

PİRHA/MERSİN

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.